19/04/2024 - 7:31
Més

    Valoracions del Plenari extraordinari de Juliol GPM EU d’Ontinyent

    Altres notícies

    Des del grup municipal d’Esquerra Unida d’Ontinyent valoren el plenari del passat 29 de juliol:

    Del plenari celebrat ahir a l’Ajuntament d’ Ontinyent realitzarem les següents valoracions. En primer lloc ens va sorprendre l’actitud del PSPV davant la moció presentada per EU on es demanava la convocatòria d’un referèndum a la ciutadania per tal que aquesta poguera decidir vers quin model d’Estat ha de regir el nostre País, seguint allò establert a l’article 92 de la Constitució Espanyola. Entenem que la ciutadania és major d’edat i sobirana i la font última de tot poder i autoritat. La convocatòria d’aquest referèndum és bàsica per encetar un nou procés constituent més ample donat el descrèdit actual del sistema nascut al 78. Aquesta moció va comptar amb els vots favorables dels grups polítics EU i Compromís, la posició etèria i abstencionista del PSPV i l’oposició del PP.

    El passat mes d’abril vàrem traslladar a la regidoria d’hisenda la necessitat d’augmentar la partida pressupostària destinada a ajudes de primera necessitat per tal de cobrir sol·licituds d’ajudes fins finalitzar l’any, donat l’augment progressiu de les necessitats de la ciutadania. Aquest fet ha produït que des del 2011 fins l’actualitat les partides destinades a Serveis Socials s’ hagen augmentat, tant les ajudes destinades a cobrir necessitats bàsiques com en el desenvolupament d’un programa pioner anomenat Renda de Suport Social . Al punt 2.8 es tractà la proposta de destinar a Serveis Socials ingressos generats per extinció del dret a devolució de determinants rebuts, malgrat que la proposta tenia certs defectes tècnics i el que realment plantejava era una modificació de crèdits, vàrem donar el nostre vot favorable a la proposta per anar en la línia del que ja havíem manifestat al mes d’abril ( buscar partides per tal d’assegurar la cobertura de les ajudes de primera necessitat fins finalitzar l’any i dotar al Departament de Serveis Socials, un dels departaments més nombrosos en personal d’aquest Ajuntament d’un cotxe per cobrir serveis i acompanyaments realitzats pel personal del departament, petició que ja va ser transmesa el passat 2013).

    D’altra banda ressaltar que a proposta del PP i amb els vots favorables de PSPV i Compromís i l’única abstenció d’ EU, es va deixar sobre la mesa el punt 2.14 amb el qual s’haguera tractat de la contractació del servei de conservació i manteniment dels espais verds i arbrat urbà.

    Per finalitzar ressaltar el punt 2.20 on es va aprovar de manera unànime el Pla d’Activació Econòmica i Foment de l’Ocupació, el nostre portaveu va ressaltar que el Pla ha estat millorat considerablement pels agents econòmics i socials i pels diferents representants polítics, els quals gràcies a les seues nombroses aportacions han millorat i capgirat la proposta inicial. Una de les aportacions fonamentals d’ EU fou establir uns criteris de contractació laboral dignes per a un conjunt de joves i dones menors de 35 anys, proposta que entenem fonamental ja que en un inici es plantejà la contractació de becaris per realitzar programes concrets en diversos departaments de l’Ajuntament, fet que no podíem acceptar des d ’EU, ja que no era una bona eina combatre la precarietat laboral d’aquestos sectors de població generant més precarietat, per això vàrem exigir unes condicions de contractació dignes.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -