13/07/2024 - 11:52
Més

  Un mamògraf mòbil atendrà en Ontinyent a les 4.000 dones que estaven en llista d’espera

  Altres notícies

  La Conselleria de Sanitat de la Generalitat va a posar al dia la llista d’espera de mamografies en Ontinyent, amb la revisió de 4.000 dones durant els propers mesos amb un mamògraf mòbil que s’instal·larà junt al Centre de Salut de l’Avinguda d’Albaida. Aquesta unitat mòbil d’informació i prevenció del càncer romandrà a la ciutat des del 17 d’abril i fins al mes d’agost, i ja te citades a 2.000 d’estes dones, havent altres 2.000 pendents de citar. Aquest mamògraf atendrà a 250 dones a la setmana (50 dones al dia 5 dies a la setmana), front a les al voltant de 25 dones que s’atenen setmanalment en l’únic dia en el que aquest servei es presta a l’hospital d’Ontinyent.

  L’arribada d’aquest servei a la ciutat s’ha produït gràcies a l’interès tant del director general de salut pública del departament de salut Xátiva-Ontinyent, Máximo Pérez, com de la regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Virtudes González, per tractar de reduir o eliminar la llista d’espera d’aquest servei. La unitat mòbil d’informació i prevenció del càncer que arribarà a Ontinyent és un gran vehicle semirremolc que incorpora un vestidor, sala de recepció i espera, dues cabines-vestuaris, una sala de mamografia i revelat, servei-quart obscur  i sala d’informació.

  Amb tot, Virtudes González ha reivindicat “la necessitat de tenir a Ontinyent d’un servei de mamografia estable i públic, que evite tenir que posar en marxa plans de xoc com aquest”. La regidora de Sanitat insistia en reclamar “una activitat del mamògraf continuada i estable, imprescindible per evitar que moltes dones es vegen obligades a desplaçar-se a Xàtiva o als centres privats per rebre una atenció preventiva tan important com aquesta”, destacava Virtudes González. 

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -