Pancarta penjada a Burjassot.

Reivindicació d’un finançament autonòmic just a Ontinyent amb xarrades i pancartes a proposta de Compromís

Compromís per Ontinyent ha emés un comunicat per recordar la necessitat de dur a la pràctica els acords presos el passat ple del mes de juny en el qual es va aprovar a proposta de Compromís que l’Ajuntament d’Ontinyent mostre el seu suport al manifest promogut l’any passat per la Generalitat Valenciana per un finançament autonòmic just penjant una pancarta a la façana del consistori i a altres edificis públics amb el lema “Per un Finançament Just” i també impulse i fomente la celebració de jornades, reunions, conferències o actes sobre la reforma necessària del sistema de finançament i la confecció de cartells i d’altres materials publicitaris per a col·locar-los a edificis públics i dependències municipals amb el lema “Per un Finançament Just”.

La portaveu de Compromís per Ontinyent, Sílvia Urenya, ha volgut recordar que “la nostra autonomia està doblement discriminada pel Govern central. D’una banda, per ser la pitjor finançada, i de l’altra, per ser el territori que menys inversions rep de tot l’Estat.”

En eixe sentit Urenya ha incidit en què “les valencianes i els valencians som els únics que, tot i tenir una renda per càpitainferior a la mitjana estatal, aportem a les arques de l’Estat com si estiguérem per damunt. És a dir, que som pobres paguem com a rics. D’esta manera, l’Estat ens condemna a unes contribucions fiscals injustes i desproporcionades que ens aboquen a la inviabilitat econòmica.”

La portaveu de Compromís per Ontinyentha incidit que “a tot això cal afegir el dèficit en inversions alnostre territori que anualment ens imposen els diferents governs centrals a través dels Pressupostos Generals de l’Estat. Així, sent la nostra autonomia un 11% de la població de l’Estat espanyol, mai rebem un percentatge d’inversions concorde al nombre d’habitants. Per exemple, en 2016, les inversions reals al territori valencià vam suposar tan sols el 3,5% de les inversions totals, una xifra que reflexa l’injust tracte cap al poble valencià”.

Per això des del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent es va presentar aquesta moció al plenari “amb la finalitat de promoure una major conscienciació entre la ciutadania de la necessària i urgent revisió del sistema de finançament que permeta a les valencianes i als valencians l’exercici de les seues competències i un major benestar social.”

Concretament, els dos primers punts de l’acord aprovat al plenari insten el Govern central a realitzar una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic que possibilite als valencians i les valencianes disposar dels recursos suficients per a poder gaudir d’uns serveis públics de qualitat i permeta, d’igual manera, l’exercici de les competències pròpies i també insten el Govern de l’Estat perquè les inversions territorialitzades es facen d’acord amb el pes poblacional.

Al plenari, Sílvia Urenya, va fer una crida als grups que no van donar suport a la moció (PP i Ciudadanos d’Ontinyent) a “sumar-se a aquesta reivindicació que afecta a tots i cadascun dels valencians i valencianes i donar també a conèixer aquest problema que patim dia a dia com ja fa Compromís al carrer, a les xarxes socials i a les institucions”.

Finalment, des de Compromíshan volgut “reiterar al govern socialista la necessitat de celebrar reunions per coordinar les accions a realitzar així com penjar les pancartes a edificis municipals el més prompte possible. Els ontinyentins i ontinyentines, com a valencians i valencianes que som, ens hi juguem molt.”

Font: Compromís per Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Obert el termini per la sol·licitud d’adjues al transport universitari, FP, i règim especial

L’Ajuntament d’Ontinyent a través de la regidoria d’Educació ha obert el termini per a la …