Rafa Briet visita Bocairent per conèixer les inversions de la Generalitat en el barri medieval

0

El director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració urbana, Rafa Briet, va visitar aquest dijous, 23 de maig, Bocairent per conèixer la nova fase a executar amb una inversió superior als 600.000 euros dins de la rehabilitació integral del barri medieval duta a terme per la Generalitat Valenciana. La intervenció té previst condicionar 745 m2 del carrer de Mossèn Hilari i habilitar un jardí en la Baixada del Tint junt a la torre dels portuguesos.

L’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, i el regidor de Cultura i Joventut, Xavi Molina, van acompanyar Briet per a explicar-li la necessitat de les dues actuacions el projecte de les quals ja ha estat lliurat a la Conselleria d’Obres públiques per l’arquitecte Miguel del Rey. Així, la reurbanització suposa millorar la pavimentació del principal vial perimetral de l’àrea catalogada com a bé d’interés cultural que suporta una gran càrrega de trànsit rodat per part del veïnat ja que l’accès està permès sols a vehicles autoritzats. Per una altra banda, la zona verda prevista als peus de la torre dels portuguesos permetrà recuperar l’ús d’un espai de 472 m2 amb rampes per a garantir l’accessibilitat, murs i bancs per a asseures i elements de jardineria.

Des de l’equip de govern socialista també es va aprofitar la presència del director general d’Habitatge per a explicar-li les subvencions atorgades al llarg de la legislatura per a augmentar l’habitabilitat de les llars del veïnat de Bocairent. Així, el consistori ha anat completant les ajudes autonòmiques dels plans Renhata –d’acessibilitat i reformes de cuines i banys– i Renove de finestres a més d’obrir línies pròpies com les específiques d’immobles del barri medieval o la creada per a sufragar l’informe d’avaluació de l’edifici.