PRESENTATS ELS TERRENYS PER AL NOU HOSPITAL D’ONTINYENT

L’alcaldessa d’Ontinyent, Lina Insa, acompanyada del primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Filiberto Tortosa, i del regidor de Sanitat, Juan Santa Pau, van presentar ahir als mitjans de comunicació la localització dels terrenys del nou hospital d’Ontinyent.

Segons va explicar l’alcaldessa, els terrenys es troben localitzats al Pla de Sant Vicent, concretament a la parcel·la ubicada al nord-est del nucli urbà, a la prolongació de l’avinguda de València en direcció Xàtiva, amb accés des de la CV-650.

Es tracta d’un emplaçament qualificat com “idoni” tant pels servicis tècnics municipals com per part de la Generalitat Valenciana, després d’haver-se estudiat altres alternatives de localització.

El futur hospital queda doncs pròxim a la població i ben comunicat respecte a l’accés nord des de l’autovia central. Addicionalment, estarà connectat a una important obra que, sens dubte, descongestionarà el trànsit a Ontinyent, com serà la construcció del futur pont de Sant Vicent.

La parcel·la dels terrenys de l’hospital, d’uns 41.000 m2, estarà rodejada de dos amplíssimes zones verdes, una de les quals afrontant a l’ermita, i la urbanització preveu la construcció d’una rotonda que enllaçarà amb el pont i els seus accessos.

Com va assenyalar l’alcaldessa, “es disposa d’una quantitat de metres important, suficient tant per a donar cabuda al projecte de l’hospital, com per a la previsió d’una possible ampliació futura”.

Igualment es garantirà l’accés dels vianants des de la ciutat cap a l’hospital i es preveu també la construcció d’un carril bici, a més d’unes adequades entrades cap al nucli urbà d’Ontinyent.

Segons va explicar l’alcaldessa, “estos terrenys es consideren Xarxa Primària d’Equipaments i estan adscrits al desentvolupament d’un sector de sòl residencial”. “L’Ajuntament    -comenta l’alcaldessa- ha negociat la cessió anticipada d’estos terrenys per part dels seus propietaris, qui han mostrat la seua bona disposició. Així s’ha pogut arribar a un acord molt positiu, ja que obtenim la parcel·la amb cost zero i a més de forma ràpida per a poder-la cedir a la Conselleria de Sanitat, que construirà l’hospital”.

Segons fonts d’Alcaldia, per a l’any 2008 la Generalitat Valenciana ha disposat una quantitat de 400.000 euros en la partida que du per nom “nou hospital d’Ontinyent”, consignació que es destinarà a les anàlisis preliminars i estudis geotècnics sobre els terrenys en els quals es construirà esta nova infraestructura sanitària, tan necessària per la capital de la Vall d’Albaida.

Per a l’exercici de 2009 s’han detallat sis milions d’euros, i en posteriors anualitats es fixa la quantitat restant del cost de la construcció.

Des del gove popular d’Ontinyent s’ha valorat positivament la bona disposició que ha mostrat el gove de Francesc Camps.

Tant el fet que en pressupostos s’incloga la construcció de l’hospital com la rapidesa amb què la Conselleria ha sol·licitat estos terrenys és, per a Lina Insa, “el millor símptoma que s’ha complit el compromís adquirit tant per l’equip de gove del PP a Ontinyent com pel president de la Generalitat Valenciana, Paco Camps, qui es va comprometre personalment que l’hospital d’Ontinyent fóra una realitat”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent celebra que es pose en marxa la compra de dos busos sostenibles com demanava la coalició

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament l’anunci sobre l’inici del …