Ontinyent crea una comissió per a coordinar els regidors delegats del Govern i els de l’oposició

Ontinyent estrenarà en este mandat un òrgan de coordinació entre els regidors delegats del Govern i l’oposició. L’anomenada junta de regidories delegades estarà formada pels 14 regidors del Govern i els 4 de l’oposició (3 PP i 1 EU) que gestionaran una delegació, atenent la voluntat de l’alcalde, Jorge Rodríguez, que tots els membres de la corporació pogueren participar en la gestió.

La necessitat d’establir algun mecanisme de coordinació entre els regidors del Govern i de l’oposició, i que pot haver assumptes que afecten a vàries regidories, s’ha creat un nou òrgan, la Junta de Regidories Delegades, que a més permetrà l’alcalde conèixer més detalladament la gestió dels assumptes municipals que realitzen els regidors amb delegacions. Esta Junta, la creació de la qual va estar aprovada al Ple d’aquest dijous, es reunirà de manera ordinària dues vegades al mes, la primera i la tercera setmana del mes. A més, la creació d’esta nova comissió de delegats elimina les assignacions fixes mensuals als regidors delegats, que passaran a percebre una indemnització per assistència.

Pel que fa al personal adscrit als grups municipals, per tal d’adequar-se a la normativa estatal, el PP rebrà una assignació mensual de 31.731,78 euros, equivalent al cost d’un secretari de grup, per tindre 3 regidors. Pel que fa a Compromís, l’assignació aprovada, de 23.798,84 euros, equival al 75% del cost d’un secretari de grup per tindre 2 regidors. Esquerra Unida i Ciutadans, amb un 1 regidor, rebran 15.865 euros cadascú, l’equivalent a un secretari a mitja jornada. En el cas del Grup Socialista, malgrat sumar 14 regidors, tindrà una assignació de 31.731,78 euros, la mateixa assignació que el segon grup més votat, el PP, que té 3 regidors. Fent la proporció pel nombre de regidors, als Socialistes els correspondrien 119.616 euros a l’any, per la qual cosa han volgut renunciar a un total 87.780 euros anuals.

Des del Govern s’ha indicat que la proporcionalitat, pel que fa a l’oposició, s’ha volgut respectar en el cas de Ciutadans i Compromís, mantenint les mateixes assignacions malgrat haver rebutjat les delegacions, que haguera suposat una major dedicació que ara no tindran.

Per altra banda, es mantenen els 4 alliberats i mig amb què comptava el Govern en l’anterior legislatura, completant l’estructura organitzativa un Cap de Gabinet, un Cap de Premsa i una Adjunta a Alcaldia.

També s’ha aprovat al ple la composició de la Junta de Govern Local, que estarà presidida per l’alcalde i tindrà com a integrants als 7 tinents d’alcalde, que seran per aquest ordre: Rebeca Torró, Joan Sanchis, Jaime Peris, Pablo Úbeda, Manolo Cuesta, Óscar Borrell i Tudi Guillem. La Comissió d’Assumptes Socials (que substitueix la Comissió d’Assumptes Interns) estarà presidida per Jaime Peris, la Comissió de Comptes per Joan Sanchis, I la Comissió d’Urbanisme, Medi Ambient I Serveis Municipals per Rebeca Torró; i els representants de l’Ajuntament a la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida seran Jorge Rodríguez i Rebeca Torró.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent celebra que es pose en marxa la compra de dos busos sostenibles com demanava la coalició

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament l’anunci sobre l’inici del …