Nicolau Calabuig i Paloma Alberola a la seu de Compromís

Compromís reclama a l’alcalde la construcció de les obres pendents d’Ontinyent Participa

Aquest dimecres tenia lloc a la Seu de Compromís per Ontinyent una roda de premsa per valorar la situació en què es troben els projectes votats en les anteriors edicions del programa Ontinyent Participa. La convocatòria, que ha comptat amb la participació del regidor i portaveu, Nico Calabuig, i la regidora Paloma Alberola, tenia com a objectiu manifestar la preocupació de la formació valencianista pels incompliments en l’execució d’alguns projectes, que van ser votats fa anys.

Nico Calabuig recordava que Ontinyent Participa “va nàixer durant un govern de coalició entre Partit Socialista i Compromís, amb el suport d’Esquerra Unida, i tenia com a objectiu fomentar la participació ciutadana i implicar a tothom en les inversions de la ciutat”.

Calabuig ha assenyalat que “en els últims anys estem assistint a una manca d’agilitat per executar els projectes, per part de la majoria absoluta de l’alcalde Jorge Rodríguez, que estaria desembocant en certa desafecció cap al programa per part de la ciutadania, reflectida en un descens de la participació en les votacions”.

El regidor ha incidit en el cas d’Ontinyent Participa 2018 (votat en 2017), del qual estan pendents d’execució dos obres de gran rellevància. Una d’elles, que va ser la més votada en l’edició 2018, és la creació d’un espai definitiu per realitzar concerts, festivals, i altres activitats, “la qual no s’ha executat i seguim sense saber res al respecte. Considerem que seria molt important que una obra així es fera, de cara a convertir Ontinyent en pol d’atracció de festivals i esdeveniments culturals que suposarien un retorn econòmic al comerç i hostaleria locals”.

Pel que fa a la tercera proposta més votada d’aquella edició, la reurbanització del carrer Sant Antoni per donar prioritat als vianants, també continua sense executar-se, tot i que “un carrer tan estimat per les ontinyentines i els ontinyentins necessita aquesta actuació per dignificar-lo i recuperar-lo per a les persones”, apuntava Calabuig.

La regidora Paloma Alberola, per la seua banda, ha comentat el cas d’Ontinyent Participa 2019 (votat en 2018), que té com a opció més votada la redacció del projecte per a la millora d’accés de vianants a l’estació i el cementeri. En paraules d’Alberola, “seguim sense informació d’aquest projecte, de gran importància per a la seguretat viària i la comoditat de totes les persones que transiten la zona diàriament”.

En aquest punt, Calabuig ha incidit també en la necessitat de repensar alguns aspectes del programa, com el fet d’establir un compromís de desenvolupar els projectes dels quals s’aprova la redacció, i no portar-los a noves votacions. El portaveu de Compromís per Ontinyent també ha assenyalat que “cal millorar les fases prèvies a la votació, sobretot respecte a la informació dels projectes presentats i les possibilitats de debatre sobre ells”.

Des de la formació s’ha instat al govern municipal a reaccionar i començar a complir els terminis d’execució de les obres pendents, i així contribuir a incentivar que torne a créixer la participació. “Estem a les portes d’un nou Ontinyent Participa, un programa en el qual creiem, i que defensarem sempre com a eina per fomentar la participació ciutadana i la construcció col·lectiva de l’Ontinyent que totes i tots volem”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís recorda que l’accés de l’Estació al Cementeri està pendent i pregunta per Ontinyent Participa 2020

Aquest dimecres s’ha celebrat una roda de premsa del grup municipal Compromís per Ontinyent per …