Ajudar a les famílies, conservar el patrimoni i promoure l’activitat econòmica. Amb estos objectius, el Govern d’Ontinyent ha posat en marxa el seu III Pla de Rehabilitació de Vivendes un programa d’ajudes municipals per a la rehabilitació d’immobles al casc antic dotat amb 120.000 euros, que entra hui en vigor i que ja té termini per a la presentació de sol•licituds: des de hui dimecres 15 d’abril i fins el proper 15 de juny. En l’any anterior, al qual la partida va estar la mateixa, els tècnics estimen que el pla va servir per generar una activitat econòmica superior als 300.000 euros.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que el Govern d’Ontinyent “des del primer moment ha mostrat una clara sensibilitat pel patrimoni de la ciutat i el seu casc històric”, i per això ha actuat des de tres vessants: les obres públiques realitzades als barris (que han acumulat més de dos milions d’euros durant esta legislatura al Poble Nou i La Vila); accions d’esponjament i enderrocs en habitatges en molt mal estat, a les quals s’ha dedicat més de 300.000 euros; i aquest Pla d’Ajudes a la Rehabilitació, “accions clares, concises i contundents que contrasten amb aquells que s’omplin la boca de la importància de cuidar el casc històric, i no fan res per millorar-lo”, assenyalava.

La convocatòria, les bases i els criteris de valoració de les sol•licituds es poden consultar a la web municipal www.ontinyent.es , establint-se que la quantia de les ajudes pot arribar al 50% de l’import de l’actuació, amb una subvenció màxima de 15.000 euros, compatible amb altres subvencions.

La Regidora de Territori, Rebeca Torró, destacava que “accions com aquestes ajuden a reduir la desocupació a la nostra ciutat, que és líder a la reducció de l’atur a les comarques centrals. I tot tenint menys capacitat econòmica i menys competències que la Generalitat del Partit Popular, que encara no ha pagat les ajudes d’anys anteriors, i damunt no n’ha convocat de noves”. Davant esta situació, explica Torró, “El Govern d’Ontinyent “posa les persones per davant dels bancs, i gràcies a la bona gestió econòmica que s’està fent, hem destinem enguany altres 120.000 euros, pel que al conjunt de les tres edicions d’aquest pla haurem destinat prop de 300.000 euros a rehabilitat vivendes, generant un impacte econòmic molt superior”, afegia.

Torró destacava també que aquestes ajudes municipals, que a les seues dues anteriors edicions ja han beneficiat 43 propietaris, “van a ser beneficioses no sols per a les famílies amb immobles que requereixen actuacions i no tenen fons suficients; sinó també per a promoure l’activitat econòmica, ja que estos treballs poden beneficiar a diferents sectors com obrers, fusters, arquitectes tècnics, pintors, etc.”

A l’igual que l’any passat, els arrendataris d’immobles també van a poder demanar estes subvencions. La regidora explicava que l’objectiu d’aquest canvi és afavorir que les vivendes estiguen ocupades, bé pel seu propietari o bé per un arrendatari. “animar a la gent no sols a conservar les vivendes sinó també a habitar-les es positiu, perquè a la llarga evitarem tenir carrers deteriorats i amb perills”, assenyalava. Ela beneficiaris de les ajudes hauran de col•locar un cartell on s’indicarà que les obres compten amb finançament municipal.

Aquesta mesura del Govern d’Ontinyent s’afegeix a altres que també beneficien les millores als habitatges, com la bonificació del 95% del de les llicencies d’obra a totes les obres de fins a 30.000 euros, una acció empresa gràcies a la revisió d’ordenances realitzada en 2012. Tant l’alcalde com la regidora de Territori convidaven als veïns i veïnes “a continuar apostant per les nostres zones històriques, i aprofitar esta oportunitat d’accedir a unes ajudes que beneficien a tots”, concloïen.