25/04/2024 - 16:11
Més

    Nico Calabuig: “Ontinyent dinamitzarà el Meló d’Or i crearà el Consell Agrari a proposta de Compromís”

    Altres notícies

    Aquest dijous es debatia i votava durant el Ple Ordinari Municipal de juny la moció de Compromís per Ontinyent per donar un nou impuls institucional al Meló d’Or i constituir de manera urgent el Consell Agrari Municipal. La proposta defensada pel regidor i portaveu del grup valencianista i ecologista, Nico Calabuig, incideix en la necessitat d’intensificar les accions de coneixement, protecció i difusió del Meló d’Or d’Ontinyent per part de l’Ajuntament, així com la urgència de constituir l’òrgan de participació que ha d’aglutinar totes les persones i entitats implicades en la producció agrícola de la ciutat.

    El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha apuntat que “la nostra ciutat és diversa respecte a les activitats productives, i cal que apostem per totes elles i aprofitem el seu potencial. Més encara en el cas de l’agricultura, ja que pot aportar molt en un context d’emergència climàtica, en el qual és clau la cura de l’entorn, la reducció de l’impacte del canvi climàtic i l’obtenció de productes saludables, de proximitat i de qualitat per al consum de les persones”.

    Calabuig ha explicat que “en el cas del Meló d’Or, la moció suposa desenvolupar un projecte, amb el suport institucional de l’Ajuntament d’Ontinyent, per dinamitzar i augmentar el coneixement, la protecció i la difusió del meló i la seua marca pròpia. En eixe sentit, gràcies a aquesta moció s’hauran de realitzar actuacions consensuades amb l’Associació de Productors i Comercialitzadors de Meló d’Or que permeten incorporar nous productors, ajudar a l’obertura de nous mercats, conservar i protegir la llavor, i prestar l’assessorament i els recursos adients per a consolidar aquest producte autòcton únic”.

    “Per altra banda, l’aprovació de la nostra proposta implica constituir amb urgència el Consell Agrari Municipal, que estava contemplat a la Carta de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Ontinyent, presentada en novembre de 2012. La creació efectiva d’aquest òrgan permetrà donar veu a les persones i entitats que participen de manera directa en el sector agrícola d’Ontinyent, contribuir a la dinamització de l’agricultura de la ciutat, elaborar diagnosis amb detall sobre l’estat actual del sector, i escoltar les seues propostes i necessitats en relació amb temes com els preus, els projectes i estudis en col·laboració amb l’àmbit universitari i les institucions o la conservació de llavors, entre moltes altres qüestions”, ha subratllat Calabuig.

    El portaveu ha conclòs agraint “a La Vall ens Uneix i el Partit Popular el seu vot a favor de la nostra proposta, ja que suposa un benefici col·lectiu per a l’activitat econòmica
    d’Ontinyent, la millora de la participació del sector agrícola, així com un nou impuls a un producte de gran qualitat com el Meló d’Or”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -