01/05/2024 - 17:55
Més

    L’Alcalde d’Ontinyent reclama “altura de mires” a tots els partits per seguir treballant pel poble a l’últim any de legislatura

    Altres notícies

    “Queda només un any per a les eleccions i entenem que alguns partits es posen nerviosos i estiguen temptats de generar malestar per traure rendibilitat política. Però tots i totes hem de tenir altura de mires, salvar les lògiques diferències, i recordar que el poble ha d’estar sempre per damunt de tot”. Així ho manifestava l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ahir, a una extensa entrevista concedida a MK Televisió, a la qual repassava alguns aspectes de l’actualitat local i de la gestió del Govern d’Ontinyent als últims anys.

    En parlar d’esta “altura de mires” l’Alcalde posava com a exemple la Residència de discapacitats, les obres de les quals van acabar fa 5 anys, i que s’espera obrir abans de les eleccions amb el treball conjunt de Generalitat, Ajuntament i Caixa Ontinyent. L’Alcalde mostrava la seua preocupació “perquè les vel·leïtats de determinats partits polítics de recuperar la crispació ens reste com a ciutat”, i en eixe sentit, assegurava “no entendre” l’actitud de PP i EU “per demorar la posada en marxa de l’Alberg Perú, una instal·lació que suposa la guinda a les accions que estem emprenent per recolzar el turisme a la ciutat”.

    Sobre les actuacions en esta matèria, la de Turisme, l’Alcalde assenyalava que “Ontinyent no és Venecia ni Toledo, mai viurem del turisme, però cada lloc de feina és important”. En aquest sentit, Jorge Rodríguez valorava molt positivament el fet que “el Tren de la Dipu” visite Ontinyent aquest cap de setmana per segona volta en dos mesos, “el que demostra que l’esforç que està fent la regidoria de turisme per ficar a Ontinyent al mapa està obtenint resultats”.

    Uns resultats positius que també s’estan obtenint a la campanya “Ontinyent al Carrer”, com va quedar palès a les recents Fires de Tendes i de Tapes i Rock, “que van atraure molta gent d’altres localitats”. La campanya parteix del Consell Econòmic i Social, del que l’Alcalde destacava que “és una mostra de la recuperació del bon clima i la normalitat que voliem recuperar, i que ens ha servit per treballar units per obtenir millors resultats”.

    Altre element per a fer de la ciutat punt d’atracció al que eludia l’Alcalde són els concerts de festes, “que vam començar a recuperar humilment amb El Pescao, vam seguir amb Alejandro Sanz i Melendi, i ara reprendrem amb la gira de Malú, que està sent la més important de l’estiu”. En matèria de festes, l’Alcalde llançava un missatge de tranquil·litat als socis de l’Associació de Festes de la Puríssima sobre el respecte a la tradició de fer bou en corda durant les festes en honor a la patrona i no en altre moment de l’any.

    Per altra banda, l’Alcalde també explicava que l’acció del Govern per a la Promoció Econòmica també s’inclou el Pla “Reactiva Ontinyent”, que dota de crèdits amb condicions avantatjoses i sense avals a les empreses. Altres mesures per ajudar-les han servit també per actuar en la recuperació de zones com el Carrer Major, on no es paga taxa d’obertura o de llicència d’obres menors de 30.000 euros, a més de comptar-se amb subvencions per al lloguer de locals. Jorge Rodríguez destacava que “hem apostat perquè el Carrer Major torne a tenir vida”, aludint també com a mostra el trasllat de nombrosos serveis (Egevasa, el PROP, l’edifici CREC, etc) a aquesta via.

    El trasllat de l’edifici CREC al Carrer Major ha estat una de les accions incloses al Pla de Reubicació de Serveis i Lloguers, un pla del que l’Alcalde explicava que “ens ha permès estalviar molts diners, ja que hem passat de pagar 200.000 euros anuals en aquest concepte a només 50.000. En una legislatura anem a estalviar 600.000 euros només reubicant despatxos”. Altre servei que es trasllada i suposarà un estalvi addicional és la prefectura de la Policia Local, que a més ens permet estalviar els 732.000 euros que hauria costat executar la compra de la nau al polígon.

    Estes mesures d’estalvi, junt a altres preses en aspectes com els sous i retribucions als càrrecs polítics o la neteja als despatxos, suposen una “gestió eficient” que ha servit per poder augmentar de 110.000 a 250.000 euros les ajudes de primera necessitat, evitar als usuaris dels centres de discapacitat assumir el copagament al que els volia forçar la Conselleria, o invertir un total de 2 milions d’euros anuals en Serveis Socials. I tot a més retallant el deute bancari de l’Ajuntament, una “quadratura del cercle” econòmic de la que Jorge Rodríguez destacava que “és una acció global, un pla de govern per fer les coses el millor possible, perquè quan vam arribar al Govern vam veure la situació i no ens podiem quedar creuats de braços i culpar a la crisi i als demés de tots els mals. Haviem d’actuar i és el que hem fet i anem a seguir fent”, concloïa l’Alcalde d’Ontinyent.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Generalitat dóna llum verda a la planta solar de Castelló de Rugat amb requisits per a la conservació dels jaciments

    La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha donat l'aprovació inicial a una nova planta solar de 45...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -