L’Ajuntament al Barri vistita “El Llombo”

El barri del Llombo haurà vist executar o en vies d’execució una inversió pública de 3 milions d’euros en esta legislatura. És una de les dades posades en valor al marc de “L’Ajuntament al barri”, la campanya de foment de la participació ciutadana impulsada pel consistori ontinyentí per augmentar el contacte directe amb el veïnat. L’Alcalde Jorge Rodríguez i diversos regidors han pogut atendre personalment a la ciutadania en un punt de trobada ubicat al mercat de dilluns, a la Plaça de la Coronació, on han pogut replegar suggeriments i exposar les accions previstes “per a un barri en creixement i un futur en transformació”. 

L’alcalde recordava que “fomentar la participació sempre ha estat un dels eixos de la nostra acció de govern, i per això vam posar en marxa esta iniciativa. També aprofitem per donar compte a la ciutadania d’allò que s’ha fet al barri i explicar nous projectes que estem duent a terme”, destacava. Pel que fa al Campus Universitari, l’alcalde recordava que en aquest període s’han ampliat a 4 les titulacions, i en infrastructures, al nou edifici s’han afegit nous equipaments al subsòtan i s’ha rehabilitat la façana de l’antic Lluís Vives, el que a suposat una inversió superior al milió d’euros. A més, l’Ajuntament ha invertit prop de 350.000 euros per adquirir immobles a l’Av. Torrefiel creant un espai lliure que permetrà una futura ampliació del Campus. 

Amb el nou accés a la ciutat pel barri del Llombo s’ha atès una demanda històrica, executant-se després de molts anys per part de la Generalitat l’accés des de la carretera CV-81 a l’av. Torrefiel (720.707 euros), a més de millorar-se l’accessibilitat a l’IES l’Estació, eliminant els graons de la passarel·la amb una inversió propera als 100.000 euros, cosa que també facilita l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport. 

Entre les millores urbanes executades per aconseguir un barri més segur i còmode per transitar a peu o en vehicle s’ha executat la reurbanització del carrer Magdalena i també s’ha treballat per descongestionar i millorar la seguretat dels voltants del CEIP Lluís Vives. Dins del Pla Municipal contra el Risc d’Inundacions, s’ha intervingut als embornals de la plaça Coronació de cara a minimitzar els efectes de  pluges torrencials. Altra acció destacable ha estat la demolició de l’immoble en ruïna del  Carrer Barranquet i el tractament del talús adjacent, una actuació que ha sigut repercutida al propietari però que era urgent efectuar per seguretat. 

Al marc del Pla de Millora, Adequació i Ampliació d’Aparcaments Públics, s’ha asfaltat i delimitat 111 places d’estacionament als carrers Joan Coromines i Vicent Lluís Montés. Després d’esta actuació, es va poder atendre una demanda del comerç del barri, regulant 29 places d’estacionament en l’Avinguda Almaig per facilitar l’accés als establiments i atendre el problema de l’estacionament en doble fila. A més a més, s’ha millorat el paviment asfàltic als carrers, Vicent Lluís Montés, de les Monges i camí del Llombo, i els menuts i menudes de casa, també han notat les millores de seguretat al parc del Llombo.

En matèria educativa, s’han fet les gestions per destinar al voltant de 300.000 euros del Pla Edificant per al CEIP Lluis Vives, que des de 2018 compta amb una aula de 2 anys que va ser adaptada per l’Ajuntament a la normativa vigent. Quant a dinamització del barri, a més de l’impacte del creixement del Campus Universitari, cal destacar l’augment d’activitats de caràcter lúdic, esportiu i sociocultural al barri a través dels diferents programes municipals (Majors Actius, Cultura de barri, etc). 

Quant a les properes inversions més immediates es troben la substitució d’infrastructures hidràuliques i paviments al C/Rafael Juan Vidal. (240.362,76 euros); més jocs infantils a la Plaça de la Coronació ; la nova zona esportiva al parc del Llombo (50.000 euros) i sobretot el nou Palau de Justicia a l’antiga fàbrica de Bernabeu, que serà rehabilitada amb fons de la  Conselleria de Justícia, després la seua inclusió en el Pla d’Infrastructures Judicials de la mateix gràcies a l’acord a que van arribar l’alcalde Jorge Rodríguez, i la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa més control del trànsit i els aparcaments prop del Pou Clar

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha proposat aquest dimarts que s’augmente el control del …