20/04/2024 - 12:21
Més

    La Vall Diversa critica la recepció oficial de l’ajuntament d’Ontinyent a la delegació d’Usbequistan

    Altres notícies

    “Ens hem quedat de pasta de moniato, quan ens hem assabentat per mitjan de la prensa, que l’ajuntament havia organitzat aquesta recepció, i tots els grups municipals sense cap excepció, havien acudit a rebre amb les portes obertes i amb tot els honors a aquestes persones” han assenyalat mitjançant un comunicat des de la Vall Diversa.

    “Sabem que el consistori vol avançar i que té un fort compromís ambla nostra organització, se’ns fa impossible no mostrar el nostre rebuig a aquesta visita, i sobretot a la recepció oficial. El govern d’Usbequistan representa el passat, l’odi, tot allò que volem eliminar dels nostres carers” expliquen.

    El seu portaveu assenyala que “Per a ficar-nos en situació, Usbequistan està condemnat per les Nacions Unides com un país que vulnera els drets humans, on la llibertat d’expressió, associació i reunió estan restringits. On segons Amnistia Internacional, les persones LGTBIQ+ són jutjades per “Sodomia” com a delicte del Codi Penal. On més de mig centenar de persones estan empresonats pel simple fet d’estimar, i torturats per fer que no tornen a “delinquir”.

    “Sabem que la comparsa dels Mudéjares, ha tingut un gest solidari amb el fet de confeccionar els tratges allà, però això no dona cap peu per fer cap recepció oficial a l’ajuntament, tenint en compte tot l’exposat. Volem pensar que el motiu d’aquesta recepció ha sigut la d’intentar donar un impuls a les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent cap a bé d’interès turístic internacional. Però cal pensar la imatge internacional que haurà donat aquest fet, i sobretot per part de tot el col·lectiu LGTBI com també el feminista. Confiem que açò no torne a passar, i esperem que si l’any que ve es convida des de alguna comparsa o des de el consistori a un govern d’altre país, que no siga molt demanar que allà no es vulneren els drets humans” han explicat.

    Finalment, han conclós explicant que “Continuem lluitant contra LGTBIQ+fòbia i continuarem treballant colze a colze amb l’Ajuntament d’Ontinyent, i qui sap, igual l’any que ve podreim convidar conjuntament la Primera Ministra finlandesa, Sanna Marin, i tot el que ella representa, i així mostrar que les festes d’Ontinyent són i seran unes festes lliures i diverses”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -