19/03/2024 - 6:07
Més

    La Generalitat destina 53.212€ a 6 pobles de la comarca del Fons de cooperació municipal contra el despoblament

    Altres notícies

    Hui s’ha publicat la Resolució de la la Generalitat, per la que s’assigna una línia específica del Fons de cooperació municipal per a la lluita contra el despoblament dels municipis corresponent a l’exercici 2020.

    Fede Vidal, secretari comarcal d’acció política i polítiques municipals, ha manifestat que: “És necessari prioritzar aquesta actuació per a reactivar els sectors productius i pal·liar les conseqüències del COVID en aquells municipis que a més estan en risc de despoblació. És la nostra responsabilitat reforçar les mesures a aquells que més requereixen de la nostra ajuda, el Govern del Botànic ha treballat des del principi perquè ningú es quede arrere. Una aposta clara i ferma del president Ximo Puig perquè els ajuntaments puguen reforçar els recursos destinats a la ciutadania, subratllant a aquells que es troben en una situació més delicada per efectes de la despoblació.”

    En aquesta ocasió és responsabilitat de la direcció general de AVANT, de caràcter finalista i subvenció incondicional perquè els ajuntaments puguen destinar eixos diners a aquelles qüestions que ells decidisquen.

    Els beneficiaris de la línia del Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el Despoblament son aquells municipis que compleixen certs requisits, tals com la densitat de població, el creixement demogràfic,  la taxa de creixement vegetatiu, l’Índex d’envelliment, l’Índex de dependència; o la taxa migratòria.

    Son ajudes  a municipis que, pertanyen a àrees funcionals amb una densitat demogràfica baixa respecte a habitants per quilòmetre quadrat, segons les xifres de població que figuren en l’últim padró municipal vigent.

    El fons dotat de 3 milions d’euros aconsegueix 154 municipis en risc de despoblació. “Cal agrair el treball que esta realitzant la vall d’albaidina Jeannette Segarra, directora general de AVANT, que ha dotat el fons de 3 milions d’euros destinat als municipis en risc de despoblació, proposta que s’ha aprovat per unanimitat.”

    Enguany és la primera vegada que es convoquen estes ajudes, ja que respon a la política expressa per a combatre la despoblació i que formen part del compromís adquirit pel Govern valencià.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -