30/05/2024 - 15:18
Més

  Jorge Rodríguez ofereix gestionar 7 delegacions a la resta de grups polítics

  Altres notícies

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha oferit a la resta de grups polítics que acompanyaran als socialistes en la propera corporació la possibilitat de gestionar fins a 7 delegacions (tantes com representants tindrà cada grup al consistori). Així mateix, s’ha proposat un nou sistema per a què l’augment de grups representats al consistori no impedisca que ningú es quede sense secretari de grup, sense augmentar el cost de l’estructura política.

  Jorge Rodríguez compareixia hui acompanyat per qui serà la seua primera tinent d’alcalde i portaveu del Govern, Rebeca Torró, per tal de donar detalls de les reunions mantingudes aquest matí amb els caps de llista de Compromís, EUPV, Ciutadans i Partit Popular, una sèrie d’encontres de les que ha destacat “el bon clima regnant”, i als quals l’alcalde els ha convidat “a participar de la construcció de la ciutat del futur”. El primer edil compareixia posteriorment, per donar detalls de les converses mantingudes.

  Per a Jorge Rodríguez, “Ontinyent ens unix no és un simple eslogan de campanya, sinó una manera d’entendre el món i les relacions polítiques. Per això, i dins d’esta voluntat d’enteniment i de construir Ontinyent entre tots i totes, hem oferit estes delegacions a la resta de grups”.

  Així les coses, Jorge Rodríguez ha oferit al cap de llista de Compromís la nova regidoria de Sindicatura del Ciutadà, “que esta formació proposava al seu programa electoral i que ens sembla una bona idea que els donem la possibilitat de desenvolupar”, i la regidoria d’Agricultura, que ja ha ostentat estos últims 4 anys l’edil de Compromís Fran Quesada. A EUPV se li ha oferit la regidoria d’Igualtat “on pensem que Paula Garcia pot fer una molt bona feina”; a Ciutadans la regidoria de Transport Públic, i al Partit Popular les regidories d’Enllumenat, Cementeri i Arxiu, repetint per tant en estes dues últimes, de les que ja havia estat al front en estos anys.

  Quant als secretaris de grup, la Llei de Règim Local imposa una sèrie de limitacions que, sumades a l’augment de grups polítics al consistori, podria impedir que tots compten amb aquest recolzament per fer les seues tasques. Per evitar-ho, l’alcalde ha plantejat que, a al marge dels regidors, l’estructura organitzativa de la nova corporació sols compte amb un Cap de Gabinet, un Cap de Premsa i un Adjunt a Alcaldia, mentre que els secretaris de grups passen a pagar-se en assignacions als grups de manera total o parcial, en funció de la representació obtinguda. D’aquesta manera, els socialistes (14 regidors) i el Partit Popular (3 regidors) rebrien l’assignació equivalent al 100% d’un Secretari de Grup, Compromís (2 regidors) la corresponent al 75%, i EUPV i Ciutadans (1 regidor cadascú) l’assignació equivalent al 50% d’un Secretari de Grup.

  L’alcalde anunciava que tots els grups també podran participar activament del Pla Estratègic de ciutat que es vol plantejar a llarg termini, “perquè hem d’assentar les bases d’una ciutat per a molts més anys que els propers 4, i per a això volem trobar punts d’encontre i construir entre tots i totes la ciutat del futur”. De la mateixa manera, tots els partits de l’Ajuntament estaran representats al Consell Econòmic i Social.

  Jorge Rodríguez manifestava que “tots entenem que s’obri un nou temps i que els ciutadans, amb el seu vot, han expressat que vol un Govern fort que desenvolupe el seu programa. Estem molt satisfets d’això, però com sempre hem dit una majoria absoluta no ha de ser absolutista, sinó una ferramenta per a donar participació a la gent que tinga ganes de sumar-se al projecte compartit que és Ontinyent”, concloïa l’alcalde d’Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -