20/04/2024 - 11:45
Més

    Jorge Rodríguez anuncia les principals regidories de la nova legislatura

    Altres notícies

    Després que el PSOE d’Ontinyent guanyara amb majoria absoluta les eleccions municipals celebrades el passat 24 de maig, aquest matí a les 11.00h aproximadament, l’Alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez, ha anunciat quins seran els membres de l’equip que formaran part de la nova legislatura 2015-2019.

    L’Alcalde ha explicat que el govern s’ha centrat en dos aspectes fonamentals a l’hora de portar a terme el pla de govern: El primer és respectar el programa electoral i el segon, mantenir la filosofia “d’Ontinyent ens unix “. L’alcalde ha volgut destacar que al partit “pensem que tot el món deuríem treballar conjuntament per tirar esta ciutat endavant i, per tant, hem decidit oferir regidories a tots els grups polítics, a 7 regidors de l’oposició”.

    D’aquesta manera, segons s’ha comunicat, el govern s’organitzarà en quatre grans àrees de treball:

    La primera, Govern obert, transparència i governació, estarà coordinada per Joan Sanchis que també s’encarregarà de les regidories d’Hisenda, Personal, Govern Obert i Transparència. En aquesta mateixa àrea es trobarà Policia, Trànsit i Protecció civil, coordinada per Tudi Guillén i també la regidoria de Ciutadania, encapçalada per Virtudes González.

    La segona àrea és la de Territori, Sostenibilitat i Serveis Municipals, liderada per Rebeca Torró, que a més assumirà les àrees de Territori, Patrimoni i Transport Públic. Manolo Cuesta coordinarà la regidoria de Serveis Municipals (aigües i claveguerams, manteniment i neteja, parcs, etc.) i de la Sostenibilitat s’encarregarà Patri Folgueras, on figuren aspectes relacionats amb el medi ambient i la recollida de fem. El Partit Popular, per la seua banda, gestionarà Cementiri i Enllumenat.

    La tercera àrea, Política per a les Persones, que coordinarà Jaime Peris, tal com ha dit l’Alcalde “és una àrea que anem a potenciar molt[…] per potenciar l’àrea dels serveis socials hem decidit dividir-la en dues regidories diferents, la de Serveis Socials Generals i la de Serveis Socials específics”. Jaime Peris s’encarregarà també de tots aquells aspectes que tinguen a veure amb els Serveis Socials Generals (política social), mentre que la metgessa Matilde Francés estarà al capdavant de l’àrea de Serveis Socials específics (centre de dia, centre de discapacitats, sanitat i consum, etc.) Per la seua banda, Óscar Borrell s’encarregarà de la regidoria d’Educació i Esports; Alejandro Borrell de Cultura i Biblioteca; Katty Ushiña estarà al capdavant de la regidoria de Joventut i Cooperació i la cap de llista d’Esquerra Unida serà qui lidere la regidoria de la Dona.

    Finalment, la quarta i última àrea, Política econòmica, estarà al càrrec de Pablo Úbeda, que s’encarregarà també de la regidoria de Promoció Econòmica. L’alcalde per la seua banda, es dedicarà a la planificació estratègica i ha destacat que “com a alcalde de la ciutat he volgut continuar en aquesta àrea. Sempre he dit que mentre visquérem una situació de crisi econòmica la promoció havia de ser transversal, havia d’impregnar totes i cadascuna de les accions de govern que es dugueren a terme i que, per tant, l’única manera de garantir eixa transversalitat era que també l’alcalde estiguera immers a eixa mateixa àrea”. Finalment, en esta mateixa àrea estarà Sayo Gandia, al capdavant de la regidoria de Comerç, Turisme i Museus.

    Davant les especulacions i la incertesa sobre la confirmació o denegació d’algunes regidories per part d’alguns partits, l’alcalde ha volgut recalcar que “tinc dubtes sobre si ha contestat o no Compromís, a mi, personalment no m’ha contestat i en principi entenc que el divendres que és quan tenen una última assemblea crec que és quan han de decidir-ho”. Jorge Rodríguez ha matisat que, en cas que Compromís rebutjara la regidoria, d’Agricultura, el càrrec seria per a Sayo Gandia.  La resta de partits, EUPV I PP les han acceptat, Ciutadans l’ha rebutjada. Jorge Rodríguez explicava al respecte que “si alguna cosa ens ha dut al resultat electoral que s’ha produït no sols es la gestió sinó la manera de fer-la, per això hem oferit regidories a totes I tots els regidors, I tot i que alguns les rebutgen, la nostra ma ha estat estesa I ho tornarà a estar en assumptes d’importància com el Pla Estratègic”

    Altres detalls que s’han donat a conèixer hui ha estat que es mantenen els quatre alliberats i mig amb que comptava el Govern en esta legislatura, i que serien Jorge Rodríguez, Rebeca Torró, Joan Sanchis i Manuel Cuesta a jornada completa i Pablo Úbeda a mitja jornada. En ser nomenat Jorge Rodríguez com a Diputat Provincial passarà a renunciar al seu sou a l’Ajuntament, el que permetrà alliberar també a Jaime Peris sense incrementar el cost de l’estructura política.

    Pel que fa a la Junta de Govern Local, estarà presidida per l’alcalde i formaran part d’ella com a 7 tinents d’alcalde, per aquest ordre: Rebeca Torró, Joan Sanchis, Jaime Peris, Pablo Úbeda, Manolo Cuesta, Óscar Borrell i Tudi Guillem. La Comissió d’Assumptes Socials (que substitueix la Comissió d’Assumptes Interns) estarà presidida per Jaime Peris, la Comissió de Comptes per Joan Sanchis, I la Comissió d’Urbanisme, Medi Ambient I Serveis Municipals per Rebeca Torró.

     

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -