728x90px covid-aj-onti-01

Esquinas “El govern valencià defensa la millora de la xarxa ferroviària de rodalia.”

El Govern continuarà treballant en el Corredor Mediterrani i Atlàntic i culminar els projectes d’alta velocitat pendents, però s’apostarà per la xarxa convencional i de Rodalia, per ser la mobilitat ferroviària “més important d’aquest país” i la que usen milions de viatgers per qüestions de necessitat.

Segóns recorda Antonio Esquinas, secretari general de l’agrupació comarcal del PSPV-PSOE, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana sosté que el problema de la rodalia no és de competència, sinó d’inversió. Quan el PSOE va arribar al Govern el pla de rodalia no tenia cap dotació pressupostària, alguna cosa que van intentar solucionar en els pressupostos de 2019, que van ser rebutjats, ha manifestat

El PP va fer un pla en 2017, però sense dotació pressupostària, mentre que el PSOE va fixar 300 milions d’inversió per a la Rodalia, per primera vegada superiors a les de l’alta velocitat, que no van tirar avant, la qual cosa va provocar les primeres eleccions de 2019.

El ministre de Transports, el valencià Jose Luis Àbalos, ha mostrat el seu compromís amb què el nou pressupost que aprove el Govern central tornarà a recollir aqueixa partida.

Davant aquesta situació i amb la constitució del nou Govern, la proposta que ha traslladat l’Executiu és crear la figura del coordinador de Rodalia perquè impulse un pla de xoc, igual que es va fer a Barcelona.

LÍNIA VALÈNCIA-ALCOI

La Generalitat es va reunir el passat 14 de febrer amb responsables del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, així com d’Adif i Renfe, per a tractar la situació del servei de Rodalia en la Comunitat Valenciana, entre elles la línia València-Alcoi.

Segons ha declarat Antonio Esquinas “Els socialistes valencians som els únics que defensem una millora del servei ajustada a les necessitats de les persones usuàries. No obstant això, resulta paradoxal que el PP desembarque en l’estació d’Ontinyent per a demanar unes inversions que va negar quan governava.”

La performace del PP no és més que una burla a la ciutadania, després que en 2018 negaren consignar inversions en els seus Pressupostos Generals de l’Estat per a la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi.

Des del PSPV-PSOE haurem de recordar als dirigents del PP que en 2018 el seu partit va anunciar dins del Pla de Rodalia 22 milions d’euros per a la referida línia fèrria, dels quals 12 s’invertirien en la renovació de vies i els 10 restants en seguretat del servei. Però res més lluny de la realitat. El PP tampoc va reflectir aquestes actuacions en la previsió d’inversions directes per als anys 2019, 2020 ni 2021.

Enfront d’aquestes polítiques, el Govern del PSOE mitjançant ADIF ja anunciat plans d’inversió per al tren Xàtiva-Alcoi, una de les línies fèrries valencianes més abandonades pel Govern del PP.

Que el PP ara vulga apropiar-se d’un símbol de lluita social de les comarques centrals, ja que travessa la Costanera, la Vall d’Albaida, el Comtat i l’Alcoià és, com menys rèptil, i més quan l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries preveu una inversió de 8 milions d’euros, fonamentalment en modernització i també en renovació de via.

PLA D’INVERSIÓ NOVES INSTAL•LACIONS DE SEGURETAT I CANVI D’AMPLE DE VIA XÁTIVA-ALCOI: 7M€

Adjudicació del contracte per a la redacció del projecte i execució de les obres de noves instal•lacions de seguretat de tota la línia d’ample convencional Xàtiva-Alcoi (67,3 km), adjudicat per import de 7.076.110,1 euros, i un termini d’execució estimat de 10 mesos.

Implantació del sistema denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en Via Única (BLAU).

Amb això es preveu, augmentar de manera significativa les condicions de fiabilitat de les instal•lacions, així com incrementar la capacitat i regularitat de les circulacions, racionalitzant i optimitzant l’explotació ferroviària.

PLA D’INVERSIÓ RENOVACIÓ VIA ONTINYENT-ALCOI: 833.435,78 €

Adif va aprovar el desembre passat, la licitació d’un contracte per a la redacció del projecte de renovació de via en el tram comprés entre les estacions d’Ontinyent i Alcoi.

Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana, s’ha licitat per un import de 833.435,78 euros.

El projecte comprén la renovació de via entre les estacions d’Ontinyent i Alcoi (25,5 km), situades en la línia convencional que connecta Xàtiva amb Alcoi (63,7 km). Té un termini d’execució de 12 mesos.

El tram comprén la renovació de via de 25,5 km i que afecta les localitats d’Ontinyent, Agres, Cocentaina i Alcoi.

LA VALL ENS UNEIX

Respecte a les manifestacions de Natalia Enquix de la Vall ens Uneix, una prova més de la crisi d’identitat que aquesta formació ens ve acostumats, d’una banda diuen que en 5 anys no s’ha fet res, i són de memòria selectiva quan trien el que van fer enviant cartes i realitzant reunions amb responsables de la Generalitat i del Ministeri de Foment, quan eren del PSOE. Una vegada s’aclarisquen si la seua vocació és comarcalista o localista, veurem si aporten alguna idea constructiva sobre aquest tema, ha conclós Esquinas.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’alcalde reunix telemàticament els portaveus per informar-los de les mesures contra el Coronavirus

L’acalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, es va reunir ahir de manera telemàtica els portaveus dels diferents …