30/04/2024 - 19:02
Més

    Esquerra Unida fa reals les seues propostes en aquells municipis on té incidència

    Altres notícies

    Representants municipals d’ EU d’Asp i d’ EU d’ Ontinyent convoquen una roda de premsa on fan constar que les propostes d’ EU a aquells municipis on tenen incidència , es plasmen i es fan efectives en altres formes de fer política.

    En paraules de la Coordinadora Comarcal d’ EU (Paula García) , aquestes propostes programàtiques i essencials per a EU són un bon botó de mostra del desenvolupament de bones pràctiques polítiques com ara les diferents experiències de recuperació de serveis públics, la regeneració democràtica mitjançant diverses experiències de participació ciutadana( consultes populars, assemblees ciutadanes , pressupostos participatius…).

    El coordinador local d’ EU Vicent Guerola anuncia que EU i IU a nivell federal estan realitzant acords amb diferents forces polítiques als Ajuntaments per tal de presentar recursos de inconstitucionalitat a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Pública(Llei 27/2013, de 27 de desembre de 2013) que suposa el major atac realitzat a l’autonomia municipal i que afectarà a la prestació de serveis i les competències de l’administració que s’hi troba més a prop de la ciutadania, per aquest motiu continuem expressant el nostre rebuig a aquesta Llei impulsada pel PP.

    Per la seua banda el portaveu del GPM d’ EU Manuel Ruiz valora molt positivament el procés de Pressupostos Participatius realitzat a Ontinyent, i anuncia que aquesta eina de regeneració democràtica i de participació ciutadana ha vingut per a quedar-se, per això des d’ EU estem treballant un esborrany de reglament ( que encara no s’hi troba tancat) per tal de millorar aquest procés. Dintre de les mesures proposades ens agradaria recalcar entre d’altres el fet que de cara a noves edicions l’Ajuntament d’Ontinyent es comprometa a destinar anualment al menys un 25% del Capítol d’inversions als Pressupostos Participatius, i que les inversions a executar es facen mitjançant un Pla d’Ocupació Municipal.

    La regidora de Participació a l’Ajuntament d’Asp explica el procés de participació que s’està duent a terme al municipi alacantí, on aquest anys la fase de debat de propostes es farà de manera oberta amb assemblees ciutadanes segons diferents àrees temàtiques.

    El Regidor de Contractacions de l’Ajuntament d’Asp, José V. Pérez Botella, exposa el procés de recuperació o remunicipalització de serveis públics privatitzats al seu municipi. Aquest procés comporta la recuperació dels següents serveis: recollida de residus sòlids urbans, els serveis i les escoles esportives, la neteja d’edificis municipals i el manteniment de parcs i jardins. El regidor apunta que d’aquesta manera s’aconsegueix augmentar la qualitat dels serveis, aprofitar i controlar millor els recursos públics i a més trobem un benefici i un estalvi per a les arques municipals. Aquest benefici ha estat en el cas de l’Ajuntament d’Asp d’uns 500.000. Això és possible perquè al fer els serveis públics es deixa de pagar l’ IVA, el benefici industrial i les despeses generals que es pagaven abans a empreses privades.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Renovació de la línia Xàtiva-Alcoi: Inversió de 84 milions d’euros per millorar el transport a la Vall d’Albaida

    El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible d'Espanya ha adjudicat les obres per a la renovació integral de la...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -