Grup socialista al Ple de l'Ajuntament d'Ontinyent

Els socialistes d’Ontinyent sol·liciten millores en l’atenció sanitària a la fibromiàlgia

El grup municipal del PSPV-PSOE a l’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat al proper ple de la corporació municipal una moció amb l’objectiu que les administracions estatal i autonòmica posen en marxa una sèrie de mesures per a millorar l’atenció sanitària a les persones afectades per fibromiàlgia i altres patologies englobades dins de la síndrome de sensibilitat central. La Comissió de Sanitat i Consum de Les Corts va debatre el passat mes de desembre la Proposició no de llei per a la “millora en l’atenció sanitària a la fibromiàlgia”, un document que pretén marcar l’estratègia que permeta avançar en la qualitat assistencial oferida a les persones afectades per aquestes patologies i que finalment va ser aprovada. 

En suport a les mesures recollides en el text i com una acció més de pressió perquè estes actuacions puguen ser implementades, els socialistes d’Ontinyent porten al ple de la corporació municipal una moció a la qual es proposa que l’Ajuntament inste al Consell de la Generalitat Valenciana a dirigir-se al Govern Central “perquè, a través i en el marc del consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, avalue i actualitze el document sobre la fibromiàlgia elaborat pel Ministeri de Sanitat, revisat en 2011, amb la finalitat d’elaborar una vertadera estratègia sobre la malaltia”. 

En l’àmbit autonòmic, la moció demana a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública una sèrie d’actuacions, entre les quals es troben la posada en marxa de mesures necessàries per a millorar el diagnòstic i el tractament, l’aposta per la informació, la sensibilització i la difusió del coneixement de la malaltia, l’impuls de la investigació, introduint la variable de gènere, l’estudi dels efectes sobre la capacitat i el desenvolupament laboral de les persones afectades i que es revise el document titulat ‘Atenció a pacients de fibromiàlgia’ de l’any 2014. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent celebra que es pose en marxa la compra de dos busos sostenibles com demanava la coalició

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament l’anunci sobre l’inici del …