29/03/2024 - 6:13
Més

    Els socialistes condicionen la tornada al consens en la Mancomunitat

    Altres notícies

    Els socialistes de La Vall d’Albaida han acceptat la tornada al consens en la Mancomunitat de Municipis plantejada des de la presidència de l’ens comarcal, però condicionada al compliment d’una sèrie de punts. La portaveu del PSPV-PSOE a la Junta de Govern de la Mancomunitat, Eva Tormo, presentava ahir una proposta “seriosa i per escrit” a la Junta “per tal que la tornada al consens que el propi PP va trencar a l’últim plenari servisca per impulsar una Mancomunitat més transparent i viable”, manifestava.

    Segons s’exposa a la proposta dels socialistes, cal demanar en primer lloc que per part del Secretari-Interventor de la Mancomunitat es redacte un informe on es detalle l’estat financer real de la Mancomunitat. “El punt de partida ha de ser saber bé en quina situació ens trobem, conèixer clarament quina és la situació real dels comptes de la Mancomunitat”, apuntava Tormo.

    Els socialistes consideren “molt convenient” que junt a aquest informe es compte també amb una avalució dels serveis que presta la Mancomunitat de manera global, sense tarifes específiques, i aquells que en la totalitat o en part tenen subvencions, “de manera que pugam constatar si existeix o no un equilibri real entre el cost i els ingressos, i si estan dimensionades a la realitat actual en quant a la qualitat i necessitats”, afegia Eva Tormo.

    Des del PSPV-PSOE apunten a la seua proposta que és necessari “complir i fer complir” el acords de la Mancomunitat respecte del Pla de Minimització. Davant el deute acumulat per part dels ajuntaments, i per tal que el pagament d’aquest deute es faça efectiu, demanen la creació d’un calendari de pagaments (baix el control d’una comissió formada per ajuntaments i Mancomunitat) i la liquidació mensual per part dels ajuntaments dels serveis que la Mancomunitat els presta.

    Altres punts que plantegen els socialistes és “l’imprescindible” perfeccionament del contracte del fem en la seua totalitat, incorporant a la mancomunitat al Consell d’Administració de l’empresa concessionària del servei (Recisa); i la necessitat de conèixer en quin punt es troba l’autorització per fer la planta de reciclatge; així com de deixar clar que la Vall d’Albaida només té prevista una planta sense abocador. Els socialistes destaquen igualment que cal iniciar una acció “forta” per entendre als ajuntaments “tot allò que aporta la mancomunitat i a quin preu”, incidint en la necessitat que tots coneguen el Pla, preparant-se un recull de totes les accions dutes a terme des del seu inici, i facilitant-se als consistoris un dossier informatiu.

    Eva Tormo posava de relleu que “els socialistes apostem fermament per la Mancomunitat, i per això hem fet un exercici de responsabilitat i no hem abandonat la Junta de Govern tot i que va ser el PP qui va trencar el consens a l’últim plenari”. Ara, amb esta proposta “que va molt més enllà del Pla de Minimització”, els socialistes volen “que el PP entenga que fer-nos engolir a la força els seus plantejaments no va a ser el camí per tornar al consens, sinó que hem d’acordar les bases del camí cap al futur. La nostra oferta és ben clara i està damunt la taula, ara li toca al PP posar-se les piles i demostrar si es creuen o no la Mancomunitat”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -