24/04/2024 - 16:56
Més

    Els regidors de Compromís renuncien a l’aparcament autoritzat de la Plaça Major per dignificar-la

    Altres notícies

    El passat divendres, el regidor i la regidora de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig i Paloma Alberola, oficialitzaven a través d’un escrit registrat a l’Ajuntament la seua renúncia a utilitzar la zona d’autoritats, ubicada a la Plaça Major, per a estacionar els seus vehicles. La iniciativa té com a objectiu obrir el debat sobre la necessitat de dignificar la Plaça Major d’Ontinyent com una actuació urgent i prioritària, així com buscar alternatives per a les zones d’estacionament existents actualment a la plaça. L’escrit ha servit per a constatar la decisió, encara que la renúncia a utilitzar aquest espai per part del grup municipal Compromís per Ontinyent s’ha portat a terme en la pràctica des del principi de la legislatura.

    El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha explicat que “aquesta decisió busca ser un primer pas, dins les nostres possibilitats, per reflexionar i obrir el debat sobre la necessària dignificació i humanització de la Plaça Major d’Ontinyent. Des de fa massa temps la plaça es troba plena d’espais d’aparcament, i ha quedat convertida en una zona de pas de vehicles, perdent l’essència de punt neuràlgic que hauria de ser. Per això, ja que considerem que caldria buscar ubicacions alternatives per a l’estacionament de vehicles, renunciem a aparcar els nostres en la plaça, perquè volem donar exemple”.

    Tal com ha exposat Calabuig, “des de Compromís per Ontinyent considerem necessari repensar la funció i estètica de la nostra Plaça Major, com a punt culminant del Carrer Major de la ciutat. Pensem que la dignificació de la Plaça Major és més prioritària i urgent que altres actuacions urbanístiques en zones molt menys degradades, per això volem incorporar la qüestió a l’agenda política municipal, escoltar a la ciutadania i anar donant forma a una plaça per al futur, que prioritze l’ús per als vianants, potencie el seu caràcter patrimonial i dignifique aquells espais que a hores d’ara es troben més deixats o oblidats”.

    La regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha apuntat que “l’actual morfologia de la plaça suposa una confluència de carrers plena de ratlles de pintura viària a terra i vehicles per totes bandes. A més, a l’entrada a la plaça des del carrer Maians ens trobem amb un mur que tanca un descampat buit, que també altera l’homogeneïtat que podria tindre la plaça si tinguera un front de façana unificat. Pensem que és necessari afrontar un projecte ambiciós de dignificació d’aquest punt emblemàtic i històric, estudiant, per una banda, totes les alternatives d’estacionament que permeten buidar de vehicles la zona per recuperar-la per a les persones, i posteriorment, potenciant l’ús per a vianants i la posada en valor dels elements amb què compta l’espai, com la façana de l’antic Ajuntament, la font i pujada de La Bola, el ‘Porxet’, la ‘Llotgeta del Mostassaf’ o el carrer del Regall, que ofereix una vista immillorable del Campanar de la Vila”.

    Alberola ha conclòs manifestant que “reflexionar sobre el futur de la Plaça Major ens porta també al debat sobre revitalitzar de forma real el Carrer Major i el centre històric que envolta pels quatre costats aquesta plaça, a través del barri del Poble Nou i el de la Vila. Som conscients que és un projecte ambiciós i complex, però des de Compromís per Ontinyent tenim clar que tot és una qüestió de prioritats. Cal creure’s el gran valor patrimonial d’Ontinyent i apostar per una línia d’actuació urbanística que supere partidismes i canvis de legislatures, encaminada a protegir i recuperar els nostres barris històrics, i oferir-los a les persones, perquè puguen gaudir-los a través de visitar-los, recórrer-los, viure en ells”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -