
El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent va aprovar ahir, amb el vot en contra dels regidors del Partit Popular, destinar part del superàvit de l’any 2012 a actuacions com ara adaptar l’edifici de l’antic ajuntament, les ajudes a particulars per a rehabilitar cases del casc antic, la posada en marxa de l’alberg Perú o el Pla d’Ocupació promogut per la Generalitat Valenciana i la Diputació. Els populars argumentaren la seua oposició en què la decisió del Govern d’Ontinyent de destinar els diners del superàvit a inversions i no als bancs no s’adequa a la llei. La resta de grups va censurar la postura del PP, tot i que ho van atribuir al “desgavell intern” en què viuen els populars.
Conforme es va anunciar aquesta setmana, el Govern d’Ontinyent ha decidit destinar la major part del superàvit a realitzar inversions i millores en la ciutat, a banda de fer front al pagament d’una sentència que condemna l’Ajuntament a indemnitzar uns propietaris per l’expropiació d’uns terrenys per un cas que prové de l’any 1999 i que s’ha fallat ara per part del Suprem.
Josep Francés, primer tinent d’alcalde, va insistir en què allò important per a fer front a la crisi és “invertir en la societat: en carrers, en la restauració de cases, en portar la policia local al centre de la ciutat…”. Francés va justificar la legitimitat per a invertir el superàvit d’aquesta manera amb la seua “política pressupostària impecable” i en què s’està “pagant i amortitzant el que toca”. El primer tinent d’alcalde va insinuar que el PP està fora del debat perquè “estan acostumats al dèficit”, recordant els quasi 7 milions i mig d’euros que va deixar el Partit Popular en els quatre anys de legislatura.
Per la seua part, Manuel Ruiz, portaveu d’Esquerra Unida, va apuntar respecte al superàvit que “s’ha de tindre en compte que es dóna en un context de crisi econòmic, on no hem pujat impostos i on hem invertit en política social”. També va manifestar que la prioritat d’Esquerra Unida és “fomentar l’ocupació i dedicar-se al que anomenem l’economia productiva”. Pel que fa a les partides a les que va destinat el superàvit, Ruiz va destacar la de “portar la prefectura al casc urbà” perquè és “un fet positiu per a la nostra comunitat”. Va afegir que “majoritàriament, era una demanda de totes les associacions veïnals del nostre poble”.
Debo 1000 a bancos. El último año he tenido un remanente en mi negocio de 200, habiendo pagado a proveedores y acreedores y haber disminuido gastos de estructura. Tengo la posibilidad de rebajar la deuda en 200, pues el futuro es incierto y arriesgado, y así pagaré menos intereses, mejoraré el riesgo y los productos y servicios que presto podré abaratarlos sin mermar la calidad.
¿Que esto es lo que haría un empresario? No, es el sentido común. Lo otro, la política, es coacción, impunidad, o sea, violencia.
Comments are closed.