29/03/2024 - 9:35
Més

    Els líders socialistes d’Ontinyent, Xàtiva, Gandia i Alcoi presenten “l’aliança de capitals de les comarques centrals valencianes”

    Altres notícies

    Els líders socialistes d’Ontinyent, Xàtiva, Gandia i Alcoi han presentat esta vesprada “l’aliança de capitals de les comarques centrals valencianes”. Jorge Rodríguez, Roger Cerdà, Diana Morant i Toni Francés, candidats a les alcaldies dels seus respectius ajuntaments, exposaven al Campus Universitari d’Ontinyent un document que planteja una vintena de propostes concretes per fomentar l’ocupació, l’economia i la innovació, així per reivindicar conjuntament mancances històriques en un àrea que engloba més de 300.000 habitants.

    Al document, els candidats socialistes aposten per una cooperació “sincera i decidida” basada en tres premisses bàsiques: la confluència d’interessos comuns, la no creació de noves estructures administratives que suposen increment de costos i la lleialtat institu­cional, amb la intenció de superar el “fallit” model del Consorci de Comarques Centrals. L’àmbit d’estes comarques, expliquen, “és espai idoni per a la presa de decisions que, aplicades localment, generen ocupació, ja que l’elevada taxa d’atur és un problema que compartim tots”.

    Els socialistes coincideixen en assenyalar com a “necessàries” noves infrastructures de comunicació, “però no sols terrestre, sinó també tecnològiques, per tal d’afavorir la modernització del teixit productiu”. Esta actualització, assenyalen, passa per una col·laboració estreta i permanent amb les universitats públiques valencianes, i més anàlisi i rigor a l’hora de plantejar inversions “allunyades del clientelisme empresarial o de l’oportunisme partidista, com ha vingut fent el PP durant 20 anys, amb els resultats que tots coneguem”.

    Al manifest es plantegen propostes com ara la Creació d’un Consell Econòmic i Social (CES) supramunicipal; un pla conjunt per a la Indústria i la Innovació; un Fòrum anual d’universitats públiques a les comarques centrals (UV, UPV i UA); la posada en marxa d’un programa d’intercanvi turístic-cultural per crear una oferta complementària; o l’impuls a una Xarxa d’Innovació que serviria, entre altres coses, per fomentar la recerca de finançament de la Unió Europea, el contacte entre empreses innovadores o la creació de bancs de projectes innovadors.

    Quant a les reivindicacions, es reparteixen en tres línies bàsiques. La primera és sobre les infrastructures de transport, destacant l’acabament de l’autovia l’Olleria-Gandia; la modernització del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi; la construcció del Gandia-Oliva-Dénia; augment dels trens entre Xàtiva i Madrid/Barcelona; i la implantació de xarxes de comunicació d’última tecnologia.

    La segona línia seria al voltant de les ajudes de Suport a la Indústria i la Innovació, i inclouria ajudes a les empreses, reducció dels tràmits a l’exportació i la internacionalització; la modernització dels polígons industrials; els incentius a les noves empreses; la potenciació dels sectors industrials presents, o l’impuls a un pla d’industrialització, comercialització i promoció dels productes autòctons.

    Finalment, es reivindica un major suport a la Millora dels Serveis, amb l’Elaboració d’un Pla Estratègic de Turisme a les Comarques Centrals; la implantació de seu universitària pública a Xàtiva complementaria amb l’oferta d’Alcoi, Ontinyent i Gandia; i la creació d’una xarxa de zones d’especial protecció per a la conservació i promoció del medi natural.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Personal tècnic de Medi Ambient d’Ontinyent participa a Catalunya en unes jornades sobre l’aplicació de la recollida porta a porta

    El Museu Tèxtil acollirà aquest dimarts unes jornades del Consorci de Residus sobre els reptes en la gestió dels residus municipals
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -