El Subdelegat del Govern anuncia que la supressió de la Policia Nacional no es definitiva

La supressió dels efectius de la Policia Nacional a Ontinyent en 2024 i el seu canvi per agents de la Guàrdia Civil no es definitiva. Així ho ha confirmat hui el Subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, José Roberto González Cachorro, a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, al transcurs de la Junta de Seguretat que tenia lloc hui a l’Ajuntament, per analitzar aquest i altres assumptes.

El subdelegat del Govern explicava que la intenció del canvi anunciat des del Govern d’Espanya el que pretén es que existisca un únic cos de vigilància de l’Estat per cada terme municipal, per tal d’evitar interferències entre ells, però confirmava que aquesta proposta “no es definitiva” i per tant existeix la possibilitat de plantejar canvis o presentar al·legacions. 

En aquest sentit, José Roberto González confirmava que ha remés a la Secretaria d’Estat del Ministeri de l’Interior els arguments plantejats setmanes arrere per l’alcalde a la Delegació de Govern, i obria la porta a que el propi Ajuntament també puga remetre directament les al·legacions que considere oportunes. En aquest sentit, a la reunió, on el Govern Municipal ha convidat a assistir als partits de l’oposició, s’ha acordat també remetre al Govern d’Espanya una declaració institucional que reculla les al·legacions del municipi, i que haurà de ser aprovar prèviament pel ple municipal. 

Per altra banda, José Roberto González també ha confirmat que s’està treballant ja en una nova zonificació, que modificarà les competències de Policia Nacional i Guàrdia Civil al terme. Aquest canvi, que s’espera es puga aplicar en els primers mesos de 2020, venia sol·licitant-se sense cap èxit des de l’Ajuntament, empresaris i associacions veïnals, en considerar-se que la zonificació actual, datada en 1989, està lluny de les necessitats actuals de la ciutat després de 30 anys. Així, els espais que ara han passat a ser plenament urbans passarien a ser competència exclusiva de la Policia Nacional.

Finalment, la Junta de Seguretat analitzava les últimes dades aportades pels cossos i forces de seguretat, també representants a la reunió de hui pels seus responsables de zona. En aquest sentit, des de la Policia Nacional es constatava un descens del 41% en domicilis i del 60% en comerços respecte a l’any anterior a la seua àrea de competència, i des de la Guàrdia Civil es quantificava en un 40% el descens en els robatoris respecte a les xifres del mateix mes de 2018. 

L’alcalde valorava la reunió com a “positiva”, en haver pogut tractar amb el Subdelegat del Govern diverses qüestions destacades en matèria de seguretat, en la qual el Govern d’Ontinyent “va a defensar sempre i en tot moment els interessos dels seus ciutadans i ciutadanes”, concloïa. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Comerç In presenta la setmana exprés de rebaixes en prop de 30 establiments

L’associació de comerciants Comerç In d’Ontinyent ha previst una setmana exprés amb rebaixes de fins …