10/09/2024 - 0:05
Més

    El PSPV-PSOE critica la gestió del PP en la Mancomunitat de la Vall d’Albaida

    Altres notícies

    El Partit Popular (PP) ha desconvocat el ple que estava previst celebrar-se el passat 30 de juliol a les 19.30 hores, a causa de la manca de consens sobre la proposta d’increment de quotes pels serveis de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Aquesta situació ha generat una gran preocupació dins del PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida, que veu en aquest fet una falta de seriositat i previsió per part del PP i els seus socis d’Ens Uneix.

    El portaveu socialista i alcalde de Bèlgida, Diego Ibáñez, ha criticat durament l’actuació de l’equip de govern, assenyalant que aquesta no és la primera vegada que es desconvoca un ple sense avís previ des que el PP i Ens Uneix gestionen l’entitat comarcal. Segons Ibáñez, “la falta de serietat i previsió del president Vicent Sanvíctor ha desembocat en la desconvocatòria totalment improvisada del ple del dia 30″, afegint que els membres del PP estan “acostumats a convocar juntes de govern amb punts buits, la qual cosa dificulta el treball i la transparència.”

    Durant la presidència del socialista Vicent Gomar, la Mancomunitat va ser criticada quan es van aplicar quotes extraordinàries, encara que aquestes fossin derivades de sentències judicials contra gestions anteriors del PP, prèvies al 2015. Gomar va insistir sempre en la importància de buscar el consens i el suport de la Generalitat i la Diputació de València per evitar increments de quotes que afectessin els municipis de la Vall d’Albaida.

    Davant la proposta actual de l’equip del PP, que contempla una pujada de les quotes fins a un 30%, el PSPV-PSOE ha proposat la pròrroga del pressupost de 2024 i 2023, suggerint que s’estudie amb més deteniment el pressupost de 2025. Fede Vidal, secretari general del PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida, ha subratllat que “aquells que prometien solucionar la Mancomunitat i baixar impostos estan provocant una pujada, i a més, gestionen de manera improvisada i sense previsió.”

    Els socialistes insisteixen que aquesta situació és una mostra més de la manca de planificació per part de l’actual direcció de la Mancomunitat. La pujada de quotes podria tenir un fort impacte econòmic en els municipis de la comarca, que ja han expressat el seu malestar per la falta de justificació de l’increment proposat.

    Aquesta situació reflecteix una vegada més la dificultat de gestionar una entitat comarcal tan important com la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, i la necessitat de trobar solucions consensuades que beneficien a tots els municipis involucrats.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Vila d’Ontinyent guanya un nou espai públic amb la intervenció a un edifici de la Muralla

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha anunciat una intervenció a un edifici situat al carrer Muralla del barri de La Vila, amb...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -