24/04/2024 - 10:31
Més

    El pressupost de la Pobla del Duc per al 2018 augmenta la despesa social i baixa el IBI

    Altres notícies

    El pressupost municipal de l’Ajuntament de la Pobla del Duc per al 2018 està marcat per l’augment de la despesa en l’atenció al servicis socials i la baixada de l’IBI a causa la solicitud feta al organ gestor de catastre. El govern municipal prioritza les actuacions de protecció i promoció social com ara el servici d’atenció domiciliària, el transport  o la informació i orientació a la dona. La xifra total dels comptes,que es van aprovar inicialment en el darrer plenari amb els vots favorables de PSPV i AIPD i l’abstenció del PP, és de 2.499.266 d’euros.

    L’alcalde de la Pobla del Duc, Vicent Gomar, ha definit el pressupost com «el mitjà per aconseguirque l’ajuntament siga una administració ben gestionada i solvent, que reduïx l’endeutament i manté l’equilibri pressupostari alhora que incrementa la despesa  destinada a benestar social».

    Gomar ha subratllat «el gran esforç de l’equip de govern i les regidories per a presentar uns comptes que garantisquen la gestió eficient de l’Ajuntament,la  cohesió social i la prestació de servicis al nostre veïnat». L’aprovació en el ple ordinari ha estat inicial. Ara s’obre un període d’un mes d’exposició pública per presentar al·legacions, que es resoldran abans de l’aprovació definitiva.

    El pressupost per al 2018 es caracteritza per la reducció d’impostos a conseqüència de la baixada els valors catastrals  que provocarà i repercutirà en la baixada de ingressos pel l’Impost de Béns Immobles (IBI), alhora ques’incrementa notablementla partida de servicis socials, així com les inversions,  el control del nivell d’endeutament, l’equilibri en els comptes i l’austeritat en la despesa, a més de l’ assumpció del cost de les sentències negatives heretades dels governs del PP.

    Els comptes generals municipals estan marcats pel descens dels ingressos a conseqüència de la reducció en la valoració del immobles i la reducció a efectes de l’IBI, impulsada pel govern socialistaen l’actual exercici seguint la línia marcada des de 2012 per a esmortir la pujada indiscriminada plantejada pel PP en 2009 en aprovar el «catastrazo» local ,sense tindre en compte la situació en què quedaven els veïns que havien de pagar per a resoldre els problemes econòmics creats pel PP en la seva nefasta gestió al front de l’Ajuntament.

    D’altra banda, en 2018 s’amortitzaran 275.397.30 euros en concepte de passius financers fruit de l’amortització de préstecs municipals segons el pla econòmic-financer del consistori. A més. A augmenten les partides destinades a solidaritat i cooperació,associacionisme,joventut o esports. La gestió publica dels serveis municipals se amplia i se aposta com sempre desde el govern del PSPV per una gestió publica del serveis com a garantia de millora del benestar del nostres veïns i veïnes,també es mantenen els ajuts a les famílies que tenen més problemes per fer front a la crisi econòmica i l’atur a través dels plans gestionats pel departament de servicis socials.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -