15/05/2024 - 0:40
Més

    El PP d’Ontinyent demana al ajuntament que medie per solucionar la precària situació laboral dels monitors dels centres cívics

    Altres notícies

    El Partit Popular d’Ontinyent dona suport a la recollida de signatures iniciada per part dels monitors dels centres cívics i ocupacional en la qual denuncien la pèssima situació laboral que travessen en l’empresa de la qual depenen, Quatre Fulles, S.L. al seu torn adjudicatària dels serveis de dinamització sociocultural en aquests centres per part de l’ajuntament d’Ontinyent des de juny de 2021.

    Els populars, els qui han mantingut contacte amb alguns dels monitors del centre, consideren que l’equip de govern local no es pot posar de perfil en un assumpte tan greu i afirmar que és un problema entre els monitors i l’empresa. Per al PP el tema és molt seriós, per impagaments de nòmines i descontrol de serveis que té contractats l’ajuntament. En definitiva és un descontrol que estan patint els treballadors-monitors dels centres que ja està afectant els usuaris dels centres cívics de Sant Rafael, El Llombo, San José i el Centre Ocupacional, on s’imparteixen classes de ioga, tallers de memòria, pilates, gimnàstica o patchwork.

    Des del PP Ontinyentí, exigeixen que l’ajuntament prenga d’una vegada cartes en l’assumpte i oferisca una mediació que resolga el problema. En aquest sentit, des del PP van presentar el dilluns un registre de petició d’informació davant l’ajuntament. Com explica el portaveu suplent, Paco Penadés, “hem sol·licitat que ens faciliten còpia i accés a l’expedient complet de contractació adjudicat a l’empresa Quatre Fulles, S.L. així com totes les factures pagades a la mateixa per part d’aquest ajuntament, incloent-hi les certificacions pels serveis de dinamització sociocultural de centres cívics o d’uns altres que existisquen”.

    En paraules del regidor Paco Penadés “no entenem com l’ajuntament ha actuat amb aquesta deixadesa, perquè al final estem parlant de drets laborals i, encara que l’empresa que ha contractat els monitors no és municipal, el ben cert és que sí que respon a una contractació pública. Si és veritat que, com diuen els monitors, l’ajuntament era coneixedor del tema des de fa un any no entenem com no han actuat . Ni els monitors ho mereixen ni els usuaris dels centres cívics tampoc. Esperem que la pressió exercida per l’oposició servisca per a millorar la situació laboral dels monitors i el servei als usuaris. És lamentable que el govern local diga que l’oposició està creant alarma social quan el que haurien d’haver fet com a govern és posar-se a la feina des del primer moment en el qual van ser coneixedors d’aquestes injustícies que estan patint els treballadors d’aquests centres ja que estan sent contractats per una empresa adjudicatària de l’ajuntament d’Ontinyent.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La veu de les dones tèxtils s’amplia: Agullent i Bocairent se sumen a l’estudi històric

    El projecte 'Dones i Fàbriques' s'amplia a Agullent i Bocairent. Descobreix les històries no contades de les dones de la indústria tèxtil de la Vall d’Albaida i com han modelat la nostra història.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -