29/03/2024 - 1:56
Més

    El PP demana informació a Medi Ambient sobre els costos del servei de conservació i manteniment d’espais verds i arbratge urbà

    Altres notícies

    El Partit Popular d’Ontinyent ha sol·licitat per escrit a la regidor de l’Àrea de política econòmica i sostenibilitat, Casaca Gandia, que informe sobre la situació en la qual es troba la licitació del nou contracte de serveis de conservació i manteniment d’espais verds i arbratge urbà. A més, els populars, en un escrit signat pel regidor Paco Penadés, membre de la Comissió d’Urbanisme i Medi Ambient, demanen també l’informe sobre les despeses generades després de la ‘municipalització expres’ que va experimentar el servei des de l’1 d’agost, així com la previsió d’aquests, incloent-hi els imports de maquinària, per lloguer o compra, i el termini establit per al lloguer d’aquesta.
    Pel que respecta a la gestió que s’està duent a terme del servei, des del PP han manifestat a la regidor Casaca Gandia que estan rebent critiques per la falta d’intervenció en zones actualment descurades, com és el cas de l’Avinguda d’Almansa, Dues de Maig o Sant Francesc, on la vegetació dels arbres impedeix fins a caminar per la vorera.

    En paraules del regidor popular, “esperem obtindre aquesta important informació sobre els aspectes econòmics i que la regidor prenga nota de les crítiques rebudes referent a la conservació i manteniment dels espais verds i arbratge urbà”.

    Cal recordar que en el ple del passat mes de juliol el govern de la Vall ens Uneix va aprovar declarar extingida la relació que des de 2016 mantenia per la prestació de serveis amb l’empresa Actua Serveis i Medi Ambient, SL. Com a conseqüència, l’ajuntament va establir la gestió directa per mitjans propis, una municipalització expres que s’ha dut a terme amb caràcter excepcional, en tractar-se d’un servei essencial que cal continuar prestant fins a l’adjudicació dels lots del nou contracte que es troba en licitació, assumint també les relacions laborals amb l’anterior contracte.
    En paraules del regidor del PP, Paco Penadés, “des del PP votem abstenció principalment per la falta de gestió i planificació, ja que pràcticament en qüestió de dos dies l’ajuntament anava a passar a prestar un servei per mitjans propis sense existir informes econòmics, ni tampoc informació sobre les compres de tots els utensilis o maquinària necessària, amb el consegüent cost econòmic que suposarà i sobre el qual volem informació. Ja vam dir en el ple que el nostre vot era el d’abstenció, perquè a més pensem que també ha existit en l’est tema un excés de confiança pensant que la licitació anava a eixir bé. Considerem que aquestes actuacions s’han de prendre amb els números a la mà, alguna cosa que no ha succeït. Per això volem saber quin ha sigut el cost generat des de l’1 d’agost i quina és la previsió i obligació que ha signat l’ajuntament amb els contractes de maquinària, etc. fins que s’adjudique el contracte de serveis a una empresa”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -