28/03/2024 - 19:28
Més

    El PP d’Ontinyent anuncia que recuperarà la comissió de patrimoni

    Altres notícies

    El Partit Popular ha anunciat que recuperarà i posarà en funcionament la comissió mixta d’Assessorament del Patrimoni Històric Artístic, paralitzada durant tota aquesta legislatura per la inactivitat del govern socialista que ni l’ha constituït ni convocat durant aquests quatre anys.

    L’última comissió que es va celebrar sobre aquest tema va ser la del 15 de juny de 2011, estant el PP al govern municipal. Des d’aleshores no existeix constància que s’haja celebrat cap sessió de la citada comissió.

    Des del PP, i en declaracions del portaveu popular Filiberto Tortosa, encara que no és obligatori constituir aquesta comissió, sí és cert que tradicionalment, i amb la intenció de fomentar la participació ciutadana, aquest ajuntament sempre ha optat per convocar la comissió Mixta de Patrimoni, en la qual cal destacar que, a més, participa un tècnic designat per la Generalitat, especialista en temes que afecten al Patrimoni. En aquest sentit, molts dels punts que després es tracten al ple o es gestionen en el consistori s’agilitzarien pel fet de comptar amb la presència del tècnic que assisteix a aquesta comissió.

    Des del PP no entenen com d’una banda s’ha creat tota una campanya mediàtica sobre la participació i, no obstant això, la comissió d’assessorament del patrimoni històric s’haja deixat de costat, tot i que tant la regidora Rebeca Torró com el socialista Rodríguez hagen rebut crítiques fins i tot per part d’alguns membres que la integraven, en considerar que era important la celebració d’aquestes comissions.

    Explica Filiberto Tortosa que aquesta comissió de patrimoni és important perquè evita possibles paralitzacions en temes relacionats amb restauracions o altres obres de reparació o substitucions que afecten directament a elements situats en el casc històric, la Vila o el Poble Nou. És per això, i amb l’objectiu de fomentar la participació, que el PP, en cas de governar en la pròxima legislatura, constituirà i convocarà aquesta comissió que, a més, també és un bon instrument per a la recuperació del centre històric ontinyentí.

    Les comissions Mixtes d’Assessorament del Patrimoni Històric Artístic se solien convocar amb prou assiduïtat, obtenint com a mitjana un total de set sessions anuals en les quals es tractaven els temes que afecten directament al patrimoni moble o immoble de la ciutat. Des del PP, que parla de “aparent paràlisi del govern socialista a Ontinyent”, es comprometen a què el proper govern del PP constituïsca i convoque una sessió de la Comissió Mixta de Patrimoni Històric-Artístic.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -