18/04/2024 - 8:40
Més

    El govern d’Ontinyent rebaixa el rebut del fem als comerços i congela el IBI

    Altres notícies

    El Govern d’Ontinyent baixarà un 40% el rebut del fem a comerços d’entre 500 a 1.000 m2 per afavorir l’activitat econòmica al municipi. Esta serà una de les novetats de les ordenances municipals que seran aprovades en breu pel consistori ontinyentí, i de les que ja es va avançar que inclouran bonificacions al fem per a comerços i indústries a partir de 150m2 i descomptes a l’aigua i el fem de fins al 100% per a les famílies amb ingressos per davall del salari mínim.

    El regidor d’Hisenda, Josep Francés, destacava que amb aquesta important rebaixa percentual, prop de 200 establiments de la ciutat (tots els de 500 a 1.000m2 excepte supermercats, bars i restaurants) passaran de pagar 593 a 358 euros en aquest concepte, “una rebaixa de al voltant de 250 euros que sense dubte serà d’ajuda, i que a més pensem que és de justícia, perquè els informes tècnics ens constaten que és injust cobrar per metres quadrats quan deuria cobrar-se per les persones que treballen en un lloc, que són les que generen els residus”.

    En aquest sentit, Francés explicava que “el nostre desig és canviar el sistema d’ordenances de dalt a baix, i fins i tot arribar a un acord perquè s’utilitzen els mateixos criteris a tota la Mancomunitat, però fins que açò siga possible no anem a quedar-nos parats i anem a introduir mesures com esta que beneficien als ciutadans i a l’activitat econòmica”.

    La ciutadania no pagarà més per l’IBI

    Per altra banda, Josep Francés ha aclarit que els ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent “no van a pagar ni un cèntim més per l’Impost de Bens Immobles (IBI). L’únic augment d’aquest impost als últims anys és el que va introduir forçosament el Govern Central en 2012, un augment que es manté des d’aleshores i fins que l’executiu de Rajoy el vullga eliminar, però que no ha suposat cap augment addicional en 2013 ni tampoc ho farà en 2014. La gent pot estar tranquil·la perquè va a pagar el mateix per la contribució”, explicava.

    En aquest sentit, el regidor posava de relleu “l’esforç del Govern d’Ontinyent per, tot i comptar amb menys ingressos, continuar invertint en la millora de la ciutat, atendre als més desafavorits, i a més a més potenciar l’activitat econòmica”, destacava Josep Francés.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -