A falta de recursos econòmics, esforç, imaginació i treball és la fórmula posada en marxa pel Govern d’Ontinyent per aconseguir una ciutat més dinàmica i amb més futur. Així ho destacaven el primer i segon tinents d’Alcalde del consistori ontinyentí, Josep Francés i Rebeca Torró, a la par coordinadors de les àrees d’Economia i Territori a l’Ajuntament, qui compareixien davant els mitjans per fer un repàs a algunes de les actuacions més destacades a les seues àrees en el primer any de gestió que es compleix estos dies.
“Hem estat treballant intensament per aconseguir una millora substancial als comptes municipals sense retallar serveis”, destacava Josep Francés, qui recordava que els primers en donar exemple d’esforç davant la crisi havien de ser els propis polítics, “que a diferència del que va fer l’anterior govern, ens vam baixar el sou un 22% només arribar”. A partir d’ahí, els nous governants van fer els esforços necessaris per resoldre una complexa herència: “en arribar vam trobar que el superavit que tenien previst no era tal, sinó un dèficit de 1’4 milions d’euros, i 600.000 euros bloquejats de les subvencions a les associacions”, exposava el regidor. Per fer front a açò, s’aconseguia un estalvi de 600.000 euros en el capítol de personal i es prenien diverses mesures, “que ens permetran acabar l’exercici fiscal de 2012 amb superàvit”, avançava.
Francés destacava “la predisposició i l’alt grau d’enteniment” amb la ciutadania, que “ha respost positivament a les iniciatives que hem posat en marxa al llarg d’estos mesos per dinamitzar la ciutat”. En aquest sentit, recordava que l’Ajuntament no té massa competències ni recursos, “però hem estat al costat de tot aquell que ha plantejat iniciatives positives per a la ciutat, tant turístiques, com comercials, culturals i de qualsevol tipus”. Altres mesures destacades ha estat la refundació del Consell Econòmic i Social perquè aquest puga treballar millor a l’impuls de l’economia local, o la transparència aconseguida a tot el procés de presentació, anàlisi i aprovació dels pressupostos municipals, “accesibles per primera volta per a tots i totes a través de la web municipal, per tal que la gent sàpia en què ens gastem els diners”, manifestava.
Rebeca Torró coincidia en destacar que l’impuls a la promoció econòmica, l’estalvi i la transparència han marcat tots els àmbits de l’acció de govern, que al cas de l’àrea de Territori en aquest període “ha vist executar-se dues obres molt importants com son el Pont de Sant Vicent i la Segona Fase de l’Avinguda del Tèxtil”. Al primer cas, el projecte estava bloquejat, “però ens vam reunir amb els tècnics, i podem dir que a l’inici de la tardor serà una realitat”, mentre que a les obres de l’Avinguda del Tèxtil, avançava, “demanarem noves ajudes per acabar d’acondicionar aquest accés a Ontinyent i urbanitzar tota l’avinguda”.
Torró enumerava algunes de les múltiples actuacions realitzades al Criptopòrtic del Palau de La Vila, a l’Escorxador, l’imminent retirada del bastidor del Carrer Major o la consolidació d’edificis en perill d’enderrocament al casc antic, i també destacava l’important tasca d’estalvi realitzada a tots els departaments. “Amb esforç i imaginació” s’ha aconseguit estalviar 180.000 euros en lloguers d’edificis municipals o 700.000 euros renegociant contractes, destacava.
La regidora responia també al voltant d’actuacions com les obres del Camí de la Moneda, dels quals apuntava que “suposen 1 milió d’euros de subvenció que no es podien deixar perdre”, tot i que els actuals governants “els haguerem gastat en altres projectes”, demanant novament “comprensió” a la ciutadania amb les molèsties de les obres, i reiterant la necessitat de que tots i totes respecten la senyalització a la zona per evitar problemes al trànsit. L’actuació, avançava, estarà a punt per a la Setmana Gran de festes de Moros i Cristians. Quant als assumptes urbanístics, Rebeca Torró manifestava que s’ha seguit i es seguirà amb la línia mantinguda d’evitar fer de les casetes centre del debat polític: “els afectats saben com estan els seus expedients, i quant a l’ordenació, donarem resposta als veïns dins del marc legal”, assenyalava.
Tant Josep Francés com Rebeca Torró coincidien en apuntar que aquest primer any suposa “la carta de presentació de com volem seguir treballant en el futur” i insistien en que els ciutadans “estan en bones mans, les d’un Govern que no sols cobra molt menys, sinó que es deixa la pell en la gestió”, concloïen.