01/05/2024 - 21:29
Més

    M. Àngels Moreno prioritzarà la digitalització de l’Arxiu d’Ontinyent

    Altres notícies

    Aquest dimecres tenia lloc a l’Arxiu Municipal d’Ontinyent una reunió entre la nova regidora de l’àrea, M. Àngels Moreno, l’anterior regidora, Paloma Alberola, i els dos treballadors del servei. Durant la trobada es va fer repàs de la tasca desenvolupada aquesta legislatura a l’Arxiu Municipal, així com els reptes que afronta la nova regidora en els pròxims mesos. Així mateix, la nova edil va poder visitar les instal·lacions i conéixer de primera mà alguns materials i documents molt valuosos que conté el fons documental d’Ontinyent.

    La regidora d’Arxiu, M. Àngels Moreno, valorava molt positivament la reunió. “Tenim al davant diferents reptes per a continuar dignificant el nostre Arxiu Municipal. Per una banda, és necessari més pressupost i més personal, per tal que el servei funcione d’una manera més fluida, tant pel que fa a l’atenció al públic com per al treball d’estudi i classificació dels materials documentals que conté. En eixe sentit, posarem en marxa els contactes amb la regidora d’Hisenda i Personal per tractar aquestes necessitats”.

    “També cal més inversió per a continuar el procés de digitalització de documents i la seua posterior ubicació en espais consultables per als usuaris i usuàries. Volem que l’Arxiu siga una eina útil per a la gent que investiga, i que necessita accedir amb garanties al fons documental que tenim. Però a més, també volem fer un pas més enllà, i familiaritzar a tota la ciutadania d’Ontinyent amb el seu Arxiu Municipal, com a indret que conté la nostra història passada i present, i que acull materials molt curiosos que representen un patrimoni molt valuós, que a poc a poc anirem presentant”, manifestava Moreno.

    L’edil concloïa assenyalant que “per descomptat, també volem aprofundir en la necessitat d’un nou espai, més gran i amb majors garanties, que permeta reunificar els materials que hi ha dispersos en diferents dependències municipals. Un Arxiu necessita unes condicions concretes d’humitat, uns espais, mobiliari i infraestructures determinats, i uns accessos adaptats a totes les persones. Cal que centrem els esforços a donar resposta a aquestes necessitats”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Generalitat dóna llum verda a la planta solar de Castelló de Rugat amb requisits per a la conservació dels jaciments

    La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha donat l'aprovació inicial a una nova planta solar de 45...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -