Consens entre partits, sindicats i empresaris al II Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació

0

Ontinyent ha respost a la crisi amb un Pla d’Ocupació per al període 2014-2015 que compta amb un pressupost de 731.000 euros i que ha estat consensuat per partits, empresaris i sindicats. El II Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació, que continua el camí obert per l’estratègia de promoció econòmica del Govern d’Ontinyent, ha estat presentat hui en una roda de premsa on tots els representants dels agents socio-econòmics i els grups polítics han destacat la unanimitat que el document ha aconseguit al Consell Econòmic i Social (CES).

El Pla d’Ocupació consta de quatre eixos –finançament per a iniciatives emprenedores, ajudes a la reindustrialització, execució dels projectes votats pels ciutadans a la campanya “Ontinyent Participa” i un programa per atraure idees innovadores- que van ser impulsats en un primer moment des del Govern d’Ontinyent i que han estat enriquits per les aportacions dels membres del CES. Entre elles, destaca el canvi de la creació d’unes beques prevista en el document original que passen a ser ara 20 contractes de sis mesos per a menors de 35 anys per a desenvolupar programes de promoció econòmica i benestar social a través de l’Ajuntament amb un pressupost de 120.000 euros.

“Hui llancem un missatge de que junts sí que podem eixir d’aquesta maleïda crisi”, ha afirmat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. L’alcalde ha declarat que feia falta “altura de mires” i que Ontinyent “té la sort de comptar amb un Consell Econòmic i Social i uns grups polítics municipals que en determinats moments, no sempre, però sí en determinats moments, són capaços de tindre l’altura de mires suficient per a respondre a les expectatives dels ciutadans i ciutadanes”.

Rodríguez ha assenyalat que el Pla d’Ocupació “ve a ficar el seu granet d’arena” en la recuperació econòmica de la ciutat, ja que “ni ve a substituir la iniciativa privada ni ve a salvar la vida a ningú”. Per a l’alcalde, el pla “manifesta la voluntat de diàleg i de tendir ponts que sempre ha existit al Govern d’Ontinyent”.

El primer tinent-alcalde, regidor d’Hisenda i portaveu municipal de Compromís, Joan Gilabert, ha subratllat que la presentació del pla “és més important per la forma que pels continguts”. “És molt important que tot allò que anem fent en matèria de promoció econòmica siga consensuat, que siga cosa de tots i marque una tendència i no vaja canviant-se de polítiques de promoció econòmica en funció del canvi polític, però això creiem que obri un camí que hem de continuar”, ha afegit Gilabert.

La regidora i portaveu del grup municipal del PSPV-PSOE, Rebeca Torró, ha insistit en què el pla mostra “el nou enfocament de la política de promoció econòmica a l’Ajuntament d’Ontinyent, basada en un diàleg permanent amb els agents socio-econòmics de la ciutat i en la realitat del teixit productiu”. “Som conscients que no podrem arribar a tot i a tots. Però, a pesar de no tindre competències en matèria d’ocupació, que són autonòmiques, els socialistes no podíem quedar-nos de braços creuats i per això hem dit que hem d’intentar facilitar el benestar dels ciutadans i així ho hem fet i ho anem a seguir fent des del Govern d’Ontinyent”, ha apuntat la regidora.

El regidor i portaveu municipal del PP, Filiberto Tortosa, ha reconegut estar “satisfet” perquè el pla haja eixit endavant “per unanimitat”. “És el millor pla que podia presentar-se, perquè la unanimitat i el consens és el que ha de primar per a reactivar l’economia”, ha resumit Tortosa.

La secretària del grup municipal d’Esquerra Unida, Paula Garcia, ha ressaltat que el pla és “fruit de la participació i del treball dels diferents membres del CES”. A més, ha afegit que a l’hora d’elaborar el Pla d’Ocupació s’han atés sectors de població que en l’anterior pla van quedar exclosos, com els joves i les dones.

La secretària Comarcal de CCOO-PV, Manuela Pascual, en representació dels sindicats al CES, ha aplaudit “l’aposta per la indústria, el comerç, la participació i l’ocupació a Ontinyent” que recull el pla. Pascual també ha manifestat que el fet que el document s’haja aprovat per unanimitat al CES transmet a la ciutadania “un clima de tranquil·litat i confiança i això és d’agrair”.

La coordinadora del CES, Amparo Boscà, ha indicat que el Pla d’Ocupació evidencia que el CES pot ser “una ferramenta per a la promoció econòmica on col·laboren la part pública i la privada”. “El nou camí que hem començat al CES està donant molt bons resultats. Tots els membres estem contents”, ha apuntat Boscà.