04/10/2024 - 19:13
Més

    Compromís qüestiona l’elecció del personal a l’escoleta de Benigànim després del brot de toxiinfecció

    Després del brot de toxiinfecció alimentària detectat a l’escoleta La Milagrosa de Benigànim, el portaveu d’Educació de Compromís a les Corts Valencianes, Gerard Fullana, ha sol·licitat documentació per investigar la contractació de la persona responsable de la cuina en aquest centre educatiu. Segons Fullana, existeixen dubtes sobre la qualificació de la persona seleccionada i el procés utilitzat per a la seua contractació, en una escoleta gestionada per una fundació privada de l’Església però amb instal·lacions públiques.

    Dubtes sobre la transparència i la gestió de personal

    Fullana ha expressat la seua preocupació per la falta de transparència en el procés de contractació. Així mateix, ha destacat que es tracta d’un centre que rep finançament públic, i que el càrrec de cuina hauria d’haver-se ocupat mitjançant un procés selectiu que assegurara la qualificació del personal. El portaveu ha posat en dubte que s’haja seguit cap criteri formal, ja que, segons les seues declaracions, “una persona que havia format part de les llistes electorals del PP de Benigànim” hauria sigut designada per al lloc, sense cap informació pública sobre la seua formació en matèria de seguretat alimentària i sanitària.

    Respostes de l’alcaldessa de Benigànim i presidenta de la fundació

    Segons Fullana, aquest cas posa en evidència la gestió i els possibles casos d’arbitrarietat i clientelisme. En un ple municipal celebrat a l’estiu, el portaveu de Compromís de Benigànim, Ferran Llario, ja va plantejar a l’alcaldessa i presidenta del patronat de la fundació la necessitat de transparència sobre els requisits per a la contractació en la cuina de l’escoleta. En resposta, l’alcaldessa va al·legar que “la fundació ha sigut la que ha dit a qui s’ha de contractar, ni més pan ni més ganes de menjar”.

    La situació genera preocupació per part de Compromís, que afirma que aquest cas representa un exemple clar de falta de control en els concerts educatius, així com de la necessitat de supervisió pel que fa a les contractacions en centres sostinguts amb fons públics. Fullana insisteix que és responsabilitat del conseller d’Educació, José Antonio Rovira, garantir que aquests centres educatius compleixen amb els estàndards de transparència i rigor.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    00:04:59

    Cap de setmana cultural a Ontinyent: sainet, bandes de música i concert d’Andreu Valor

    Aquest cap de setmana, Ontinyent comença a celebrar el 9 d’Octubre amb una sèrie d’activitats culturals que inclouen teatre,...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -