20/04/2024 - 9:48
Més

    Compromís proposara a Europa un model basat amb el Bé Comú

    Altres notícies

    La coalició COMPROMÍS planteja que Europa realitze una “transició ecològica” de l’economia (New Deal Verd) cap a un altre model productiu i de consum basat en l’economia social, sostenible i del bé comú. Esta és una de les propostes que COMPROMÍS presenta a les eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig, on la coalició, reivindicarà que es finance la creació d’ocupacions verdes i decents, a més de R+D+I, amb una reforma fiscal que taxe primer els recursos i els capitals.

    El nº 7 de la llista de COMPROMÍS, l’ontinyentí Vicent Xavier Vila, destacava que “l’economia grisa, basada en la destrucció de recursos i la contaminació ha deixar pas a una economia verda que Europa deu i pot impulsar”. Entre les propostes que planteja la coalició en esta matèria es troben el foment de l’agricultura com a activitat de primera necessitat i no de caràcter especulatiu, posant en valor el seu caire cultural i vivencial; la integració harmònica de l’agricultura, la ramaderia, la indústria de transformació i el turisme en uns mateixos espais, per conservar el territori; potenciar la R+D+i, els sectors estratègics de l’economia no contaminant, la innovació oberta, la cooperació entre administracions i les millores en l’organització del treball; o implementar beneficis fiscals i de seguretat social per al foment de l’ocupació en activitats d’economia verda.

    “Hem de canviar la deriva actual de la Unió Europea amb mesures com descarbonitzar el sector de l’energia, incrementar la penetració de les renovables, impulsar un Pla de modernització industrial europea, revisar la Política Agrària Comuna o reduir la concentració de poder en la transformació i la distribució alimentària. No ens podem mantenir més en un el model econòmic insolidari i insostenible que impera a tot el món, i a Europa tenim la oportunitat de ser el punt de partida d’un canvi de tendència absolutament necessari”, destaquen des de COMPROMÍS.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -