Compromís proposa que l’Ajuntament facilite la realització de tests a Policia Local i Serveis Socials

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha proposat que l’Ajuntament facilite la realització de tests de detecció de contagis per COVID-19, dirigits al personal del cos de Policia Local de la ciutat i funcionariat dels Serveis Socials, així com altres treballadors i treballadores municipals que desenvolupen tasques de major contacte amb la població. La proposta ha sigut formalitzada pel regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola a través d’un escrit registrat telemàticament.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “aquesta proposta té com a objectiu poder dotar de major seguretat i prevenció als perfils professionals que ja estaven treballant en primera línia i continuen fent-ho durant aquestes setmanes d’incorporació a la nova normalitat, després del confinament. Ens referim, per exemple, al personal de Serveis Socials, Policia Local i altres professionals de contacte directe amb les persones. Comptar amb aquests tests pot permetre una detecció i reacció més ràpida en cas de possibles contagis”.

Així mateix, Calabuig ha destacat que “localitats del nostre voltant estan adquirint els tests des dels ajuntaments i explorant la forma de realitzar-los i gestionar les dades amb control i supervisió de l’àmbit sanitari. L’objectiu és tindre especial cura per aquells treballadors i treballadores municipals que poden trobar-se considerablement exposats al contagi, com els de Serveis Socials, el cos de Policia Local i personal de departaments que atenguen directament a la ciutadania”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha aclarit que “recollint la preocupació de la Policia Local, plantegem aquesta proposta per a ser aplicada a aquests perfils professionals que es troben més exposats al contacte humà al llarg de la seua jornada laboral, i proposem que es busque la fórmula més adequada per tal de realitzar-ho en coordinació amb professionals sanitaris. No demanem tests massius, ja que aquesta possibilitat no està sent contemplada ni recomanada per les institucions sanitàries”.

Alberola ha conclòs incidint en “l’esperit constructiu de la proposta i la importància de posar en el centre de l’acció política la protecció dels professionals dels cossos de seguretat, els Serveis Socials i tants altres sectors que estan treballant dia a dia perquè puguem tornar a la normalitat i fer-ho amb les majors garanties”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es requereix als propietaris de 120 parcel·les i solars que les netegen

L’Ajuntament d’Ontinyent ha enviat requeriments a 90 persones propietàries d’un total de 120 parcel·les i …