19/03/2024 - 7:18
Més

    Compromís per Ontinyent proposa a l’Ajuntament demanar la suspensió temporal del treball presencial a les empreses

    Altres notícies

    Aquest dimarts, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat una proposta dirigida al govern municipal, en la qual planteja que es demane al Govern espanyol la suspensió temporal dels treballs presencials no essencials. Així mateix, en l’escrit, presentat de forma telemàtica, el regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola també insten al consistori a què recomane a les empreses que suspenguen la seua activitat temporalment, per protegir la salut i reduir les probabilitats de contagi de les plantilles de treballadors i treballadores.

    El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha destacat que “és un gran risc exposar a centenars de persones en els seus llocs de treball quan estan realitzant tasques que no són essencials en aquesta situació d’estat d’alarma. No és lògic estar confinats el cap de setmana i exposar-se d’aquesta manera els dies laborables. Creiem que en aquests moments, la salut de les persones està per damunt de tot”.

    En aquest sentit, Calabuig ha explicat que “hem dirigit un escrit al govern municipal amb l’objectiu de defensar i protegir la salut de tots els veïns i veïnes d’Ontinyent i de la resta de municipis, i creiem que aquesta proposta pot reunir el suport de tots els grups polítics municipals. Caldria dirigir-se al Govern espanyol perquè aplique aquesta mesura de forma urgent, ja que és la institució que té la competència per a fer-ho. Pensem que també seria útil que l’Ajuntament recomanara la paralització de totes eixes activitats laborals presencials que no són essencials”.

    Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha incidit en què “a les Corts Valencianes, el síndic de Compromís Fran Ferri està reivindicant aquesta mesura, ja que és prioritari protegir la salut de les persones. A més, ajuntaments valencians com el de L’Alcora, a la comarca de l’Alcalatén, ja ho han fet. És de sentit comú eliminar tota exposició innecessària al virus i així poder parar la corba de contagis”.

    “La proposta està en sintonia també amb el que ha demanat el President de la Generalitat en les reunions de presidents autonòmics amb el President del govern espanyol, i fins i tot altres partits polítics i comunitats autònomes estan reclamant aquesta decisió, que ja ha sigut aplicada a Itàlia, l’altre país europeu més afectat pel COVID-19 ara mateix”, ha apuntat Alberola.

    Des de Compromís per Ontinyent han conclòs assenyalant que “cal més que mai la unitat de totes les forces polítiques i l’aportació d’aquelles idees que puguen ajudar a fer front a aquesta difícil situació provocada per l’epidèmia de COVID-19. En aquesta línia, nosaltres continuem, com venim fent des del principi, plantejant propostes constructives. A més, seguim en contacte directe amb el govern i els grups municipals per sumar esforços en un moment molt difícil per a totes i tots”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -