29/03/2024 - 11:37
Més

    Compromís per Ontinyent presenta una moció de suport a la lluita LGTBI

    Altres notícies

    El passat 3 de juny, Compromís per Ontinyent vam presentar una moció de suport per la defensa dels drets de les persones LGTBI (lesbianes, gays, transsexuals, bisexuals i intersexuals) que serà debatuda en el plenari de 30 de juny. Si en el moment de presentar-la ens pareixia necessària, després de l’atemptat a Orlando en què han sigut assassinades 50 persones, ens sembla més que indispensable.

    Tot el nostre rebuig i la nostra condemna a aquest atemptat i a qualsevol mostra d’intolerància i atac contra el dret i la llibertat de les persones, perquè no hi ha major llibertat que la d’estimar com es vullga i a qui es vullga.

    Les conviccions morals o ideològiques no poden posar entrebancs a l’avanç de la igualtat, que és el camí de la democràcia.
    Al País Valencià, hem fet un pas important amb la creació d’un grup de treball encarregat d’elaborar l’esborrany del Projecte de Llei Integral de Dret a la Identitat i Expressió de Gènere, promoguda per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. No obstant això, és necessària una llei integral a nivell estatal per a fer front a aquesta problemàtica des d’una perspectiva transversal que sume tots els àmbits d’actuació.

    Els municipis són els espais més propers a la ciutadania i tenen un paper imprescindible en la normalització del col·lectiu LGTBI com a referent d’integració i lluita contra la discriminació i han de donar resposta a la població LGTBI en tot allò que siga de la seua competència. Per això, Compromís per Ontinyent proposa al Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent que es comprometa, entre altres accions, a condemnar qualsevol mostra de LGTBfòbia, a posar en marxa mesures per a promoure el respecte cap a la diversitat sexual i de gènere en l’àmbit educatiu, familiar i festiu i a donar suport a l’associacionisme LGTBI a través de la realització conjunta d’accions de sensibilització, especialment en l’àmbit infantil i juvenil, incorporar mesures concretes per a la lluita a través de l’educació en les aules, de les actituds i accions LGTBfòbiques.

    De la mateixa manera, la Junta de Portaveus, per iniciativa de Compromís, va decidir de manera unànime que el proper dia 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, onejarà del balcó de l’ajuntament la bandera de l’Arc de Sant Martí, símbol de la lluita d’estimar des de la llibertat.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -