Compromís per Ontinyent pregunta al Govern Municipal per les condicions del servei comarcal de la canera

0
Compromís per Ontinyent al Ple Municipal

“El nivell d’atenció als animals és un bon baròmetre per a mesurar la maduresa d’una societat, una societat més humana. Com tractem les nostres mascotes és un bon indicatiu sociocultural. En compromís ens importa, i molt, com tractem els animals de companyia. Abandonar un animal  està penat per la llei però a més a més pot generar un problema de salut pública. El Grup Municipal Compromís vam tindre una reunió amb les protectores de la Vall d’Albaida per a informar-se de com es presta aquest servei. I tenim raons per a pensar que el servei d’atenció als animals a Ontinyent no és l’adequat, el procediment de recollida ha millorat respecte a 2010 però l’atenció i la cura dels animals al recinte no és l’adequat” ha afirmat la nostra regidora Lídia Chàfer. El servei d’atenció als animals abandonats a la via pública en aquests moments s’aten amb la canera comarcal situada a Bufali. És un servei mancomunat que té un cost directe al voltant de 46.000€ a l’any.

A banda del servei de recollida i atenció que dóna la canera les protectores estan fent una feina voluntària que no d’acollida que no està reconeguda per l’Ajuntament. “Des de Compromís som conscients que les protectores fan un servei municipal molt important amb l’acollida d’animals i amb serveis com el CES (Captura, esterilització i solta d’animals, fonamentalment de les colònies de gats). El tema del CES és molt curiós, ja que s’ha deixat de fer en 2018 i no sabem si es farà en 2019. I les colònies de gats ho notaran prompte. Una de les preguntes concretes que hem fet ha estat aquesta, que ens expliquen perquè s’ha decidit anul·lar el CES de 2018 i si es recuperarà per a 2019”, també ha explicat Chàfer. 

En resum, volem una relació detallada del servei que la Canera Comarcal li presta a la població d’Ontinyent. Volem saber si l’ajuntament sap quin servei està pagant i si sap com es tracta als animals en la ciutat d’Ontinyent.

Publicitat