28/03/2024 - 20:35
Més

    Compromís per Ontinyent demana renovar la placa deteriorada del carrer Joan Fuster abans d’acabar l’Any Fuster

    Altres notícies

    Aquest dimecres, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat un prec a l’Ajuntament d’Ontinyent dirigit al govern municipal en el qual sol·licita la substitució de la placa del carrer Joan Fuster d’Ontinyent, a causa del gran deteriorament que presenta. La petició del regidor Nico Calabuig i la regidora M. Àngels Moreno incideix en la necessitat d’incorporar una placa nova per tal de dignificar el carrer que porta el nom d’un escriptor valencià fonamental en el centenari del seu naixement, declarat Any Fuster.

    En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “qualsevol persona que transite pel carrer Joan Fuster d’Ontinyent, situat al barri de Sant Josep, entre l’avinguda Almaig i el final de l’avinguda Daniel Gil, pot observar l’estat lamentable en què es troba la placa que indica la seua ubicació, fins al punt de ser pràcticament illegible. Cal substituir aquesta placa per tal de dignificar l’espai i facilitar l’orientació a qualsevol persona. Però a més, tenint en compte la figura a qui es dedica el carrer, considerem doblement justificat incorporar una placa nova, tenint en compte la celebració enguany de l’Any Fuster”.

    “Es tracta d’una petició fàcil de realitzar i amb un cost econòmic molt reduït. En els últims mesos hem estat observant com s’han substituït les plaques de diferents carrers de la ciutat, fins i tot algunes que estaven en molt millor estat. En aquest cas és evident la necessitat de renovar-la urgentment, per això sol·licitem que es faça en el termini més breu possible i tinga prioritat dins aquest procés de substitució iniciat pel consistori”, ha apuntat Calabuig.

    Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, ha recordat que “Joan Fuster és un escriptor, assagista i intel·lectual fonamental al País Valencià, que va fer grans aportacions a la literatura i el pensament del segle XX i l’actualitat, amb una forma d’expressió crítica, incisiva i molt treballada. Tota aquesta aportació i treball el va fer mereixedor de nombrosos reconeixements al llarg de la seua vida, i de la celebració enguany de l’Any Fuster, en el centenari del seu naixement. Que el carrer que Ontinyent dedica a una figura tan important tinga una placa en bon estat de conservació és el mínim que cal exigir”.

    “Esperem que aquesta petició siga atesa amb celeritat i es puga produir aquesta dignificació del carrer i allò que representa. Amb anterioritat hem plantejat propostes vinculades a figures importants de la literatura valenciana, com la moció per a l’elaboració d’un memorial artístic d’homenatge a Enric Valor en el carrer que porta el seu nom a la ciutat. Malauradament, a hores d’ara continua sense haver-se realitzat cap punt de la proposta, tot i la seua aprovació pel Ple Municipal. Seguirem insistint, ja que l’espai urbà també és un lloc idoni per a transmetre cultura, valors i identitat” ha conclòs Moreno.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -