12/04/2024 - 12:42
Més

  Compromís demana canviar d’ubicació els concerts de Festes i mantindre l’aparcament de Paduana en ús

  Altres notícies

  Aquest dimecres, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat un prec en el qual reclama al govern municipal de La Vall ens Uneix que estudie i gestione un canvi d’ubicació per als concerts de Festes de Moros i Cristians, previstos a l’aparcament de Paduana, amb l’objectiu de mantindre en ús aquest cèntric espai d’estacionament de vehicles. El regidor Nico Calabuig la regidora M. Àngels Moreno han destacat que aquest aparcament és imprescindible per l’afluència de gent els dies de Festes, i que la ubicació tampoc és idònia per a acollir públic, donada la seua morfologia amb pendents i l’existència de vegetació enmig de l’espai. A més, han apuntat que aquesta improvisació constata la necessitat d’abordar de forma seriosa l’incompliment en la construcció de la zona de concerts i festivals de gran format votada en 2017 per la ciutadania a Ontinyent Participa.

  En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “no comprenem la decisió del govern municipal d’ubicar els diferents concerts de Festes en un espai com l’aparcament de Paduana. Aquest pàrquing públic és fonamental per a la mobilitat en el centre de la ciutat, més encara durant la setmana de Moros i Cristians, quan hi ha una gran afluència de persones d’Ontinyent que viuen fora de la ciutat, i també de visitants. A més, la ubicació de l’aparcament de Paduana facilita que la gent deixe el cotxe aparcat i després vaja a peu pràcticament a tots els llocs”.

  “Si aquest espai no està disponible, suposarà la pèrdua de centenars d’aparcaments al llarg de tota la setmana de Festes, però també l’augment del trànsit de vehicles en tota la zona. Per això exigim a l’alcalde Jorge Rodríguez i el seu govern que estudien una altra ubicació que permeta mantindre en ús l’aparcament. Espais com les esplanades dels voltants del Poliesportiu o altres ja han acollit esdeveniments i festivals amb anterioritat”, ha manifestat Calabuig.

  El portaveu ha destacat que “aquesta situació demostra, una vegada més, la necessitat d’adequar una zona definitiva per a concerts i festivals de gran format, votada per la ciutadania l’any 2017 en el programa Ontinyent Participa. Ja hem dit en innumerables ocasions que cal complir amb la voluntat democràtica de la ciutadania i afrontar de forma seriosa el projecte. La inacció del govern municipal en aquest tema acaba provocant la improvisació constant a l’hora d’ubicar concerts que concentren milers d’espectadors, o l’elecció unilateral d’un espai com a definitiu, com és el cas de Tortosa i Delgado, que no reuneix les condicions i provoca un gran impacte en l’entorn i el veïnat de barris com La Vila i Sant Rafael. A més, fins i tot resulta contradictori que una vegada escollit aquest espai com a definitiu, tampoc s’utilitze i s’opte per l’aparcament de Paduana. Cal molta més serietat i planificació en aquest tema per part del govern municipal”.

  Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, ha subratllat que “compartim completament la programació de concerts i esdeveniments plantejada, però no el lloc on s’ubicarà. A banda de la pèrdua d’aparcaments, l’espai també ens genera nombrosos dubtes de cara a acollir públic per a un concert. Per una banda, no és un espai anivellat, ja que compta amb pendents, que en alguns punts són molt pronunciades. A més, hi ha barreres vegetals que travessen l’aparcament en la zona central. No sabem si el govern municipal no ha reparat en què açò dificultarà la visió de part de les persones espectadores, o si, en canvi, es pretén optar per tallar arbres i matolls que formen part d’aquest espai en el dia a dia. Cap de les dues opcions ens semblaria lògica ni de trellat”.

  La regidora també ha apuntat que “a més, a escassos metres es troba el Pont Nou i l’avinguda Sant Francesc, una via clau d’accés i eixida al centre d’Ontinyent. No s’ha comunicat públicament quin serà el dispositiu, però si l’avinguda es tanca, congestionarà un dels punts d’entrada a la ciutat, i si es manté oberta pot comprometre també la seguretat viària, per pas de vehicles i vianants a la vegada”.

  “Les nostres festes de Moros i Cristians, i tot el seguit d’activitats i esdeveniments que es programen al seu voltant, suposen l’arribada de milers de visitants a la nostra ciutat, a més d’una major mobilitat de les ontinyentines i ontinyentins. Per seguretat, per mobilitat, i fins i tot per comoditat del públic assistent, cal repensar aquesta decisió improvisada i incomprensible, i estudiar ubicacions alternatives que permeten mantindre en ús l’aparcament”, ha conclòs Moreno.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -