Educació és tot

0

L’educació és la base de la societat que ens uneix i que ens permet viure en convivència. Ho hem sentit dir al Dr. Cavadas o al mestre Pablo Pineda. Ells ens han recordat com d’important és invertir en educació. Nosaltres com a Govern sempre hem sigut conscients de la seua transcendència en la societat i, per això, l’hem situada com una de les nostres prioritats d’actuació.

Estem invertint en futur. Aquesta setmana rebíem la visita del Director General de Formació Professional i Ensenyaments Especials, l’amic Manolo Gomicia. Una visita significativa perquè representa el treball previ fet i que continuarem fent per a dotar a Ontinyent de les instal·lacions educatives així com de tota l’oferta formativa que la nostra ciutat mereix i necessita. Som conscients que cal visibilitzar els nostres estudis d’FP entre el nostre jovent perquè sàpiguen que és una opció formativa vàlida alhora que entenem que cal recuperar els estudis del tèxtil que, actualment, es requereixen per a tenir una alta qualificació i ocupabilitat. És precisament l’ocupabilitat una altra de les nostres obsessions. Juntament amb la Generalitat Valenciana, instituts i patronal, estem treballant tota l’oferta de Formació Professional a la nostra ciutat perquè en un món globalitzat com en el que vivim és fonamental comptar amb una oferta adequada a la realitat del nostre entorn perquè continue reduint-se la taxa de desocupació.

Aquesta oferta formativa és tan important com comptar amb unes instal·lacions adients al segle XXI. En aquest sentit, l’any 2020 el recordarem per iniciar-se un “tsunami” educatiu en obres que permetrà que els i les nostres joves aprenguen en unes condicions dignes i justes a través del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. El CEIP Carmelo Ripoll, per exemple, ja no compta amb amiant en les seues instal·lacions i prompte començaran a arribar als altres centres les millores. De fet, aquesta setmana s’han adjudicat les redaccions dels projectes per al CEIP Vicent Gironés, CEIP Bonavista i CEIP Martínez Valls. Però no sols amb el Pla Edificant estem millorant els col·legis. El nostre treball conjunt amb altres administracions com, en aquest cas, és la Diputació de València, ha permés que el centre La Solana compte amb un sistema de calefacció intel·ligent que aconseguirà reduir la factura econòmica a les butxaques dels ontinyentins i ontinyentines, alhora que suposarà un estalvi d’energia que millorarà el nostre planeta.

Aquestes millores no són intranscendents sinó que són essencials perquè el professorat dispose de tot el necessari per a traure el millor rendiment del nostre jovent. En Ontinyent comptem amb un campus universitari, que acull cada any més de 1.000 alumnes i que està completament consolidat a la ciutat. Som, a més, conscients que per a aprendre no hi ha límit d’edat. Per això, hem treballat incansablement a través la Universitat de València i la Fundació Campus d’Ontinyent per establir ponts entre la societat i la universitat. A través del programa “Unisocietat” hem aconseguit que tota la societat puga beneficiar-se de la transmissió de coneixement.

Així mateix, dintre de la Fundació Campus Ontinyent també vam tindre molt present que l’educació també és investigació. Per això, vam decidir posar en marxa el Premi Balarma en investigació en educació infantil. Sense por a equivocar-nos podem afirmar que és el premi més important en tota Espanya en l’àmbit de l’educació infantil.

A través de la innovació, la renovació pedagògica i les diverses campanyes de sensibilització que han comptat amb la participació dels centres escolars com són la campanya “Aigua d’Ontinyent: per a beure, per a viure”, però també activitats en moments claus com el dia contra la violència de gènere, la setmana pedagògica d’Ontinyent o el projecte “Esport i Dona”, que ha comptat amb el reconeixement de la Generalitat Valenciana, aconseguirem assolir l’objectiu 4 dels ODS que treballa per garantir una educació inclusiva, equitativa i de promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida. L’educació i la formació d’alta qualitat és una de les millors herències que podem deixar a les futures generacions, perquè com bé diu el director d’un periòdic local i com també encapçala el meu treball final de màster: “l’educació és cosa de tota la tribu”.