fira comarques 2019
Home > Ontinyent > Compromís demana al Govern socialista d’Ontinyent que assumisca els acords pel finançament just que va votar en 2017

Compromís demana al Govern socialista d’Ontinyent que assumisca els acords pel finançament just que va votar en 2017

Amb motiu de la celebració de la Festa del poble Valencià, el passat 9 d’octubre, el portaveu de Compromís, Vicent Xavier Vila va ficar de manifest que “any rere any, hem acumulat un deute d’uns 45.000 milions d’euros o, el que és igual, un deute per persona de 9.000 €. Bona part de la societat valenciana comença a ser coneixedora que l’Estat, governat en l’actualitat pel socialista Pedro Sánchez, només inverteix al País Valencià la meitat del que ens correspondria pel nombre d’habitants”. Des de Compromís han reivindicat, que “Ontinyent necessita que l’Estat li reconega l’infrafinançament i actue en conseqüència. Ja en el plenari de juny de 2017 vam presentar una moció per un finançament just que sols va votar en contra el PP, ja que en aquell moment el seu partit governava l’Estat”.

Entre altres acords la moció demanava “mostrar el suport de l’Ajuntament al manifest penjant una pancarta a la façana de l’ajuntament o d’altres edificis públics amb el lema “Per un Finançament Just”. La pancarta sols va estar penjada dos dies al balcó de l’antic ajuntament, I l’ajuntament d’Ontinyent ni tan sols consta entre les entitats adherides al Manifest “per un finançament just”. Un altre dels acords era impulsar i fomentar la celebració de jornades, reunions, conferències o actes sobre la reforma necessària del sistema de finançament i la confecció de cartells i d’altres materials publicitaris per a col·locar-los als edificis públics i dependències municipals amb el lema “Per un Finançament Just”. En aquest sentit tampoc hem vist que l’actual govern organitze cap jornada o acció informativa per a reclamar un finançament just”.

El portaveu Vicent Xavier Vila assegura que “després de l’eufòria que suposa la celebració d’una festa, la del poble valencià en el 9 d’octubre, és necessari realitzar un exercici d’autocrítica i tornar a la realitat del nostre poble. Necessitem que les infraestructures a la nostra comarca, que influeixen directament sobre el benestar de la població local en l’àmbit social i econòmic, tinguen les inversions adequades per a la seua modernització. Com és el cas de la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi o el desdoblament de la carretera CV-60 des de l’Olleria fins a Terrateig. Recuperant un finançament just Ontinyent disposaria de recursos de la Conselleria per a afrontar millor la reducció de les llistes d’espera en dependència o rebre en general millors ajudes a l’Ajuntament des de l’administració autonòmica”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent inicia les obres de la nova zona d’oci esportiu junt a Benarrai

Una pista de futbet, altra de patinatge i un parking s’afegiran al “Pump track” i al futur skate park.