24/04/2024 - 21:17
Més

    Comencen a Ontinyent les obres d’un nou col·lector de pluvials a la zona industrial

    Altres notícies

    Hui dilluns han començat a Ontinyent les obres del nou col·lector de pluvials que prestarà servei a la part central del polígon industrial del Pla, i que servirà per evacuar al riu unes aigües que fins ara anaven a parar a la depuradora. Es tracta d’un col·lector de 300 metres lineals de longitud i 1’2 metres de diàmetre que s’ubicarà entre la zona que va des de l’Ermita del Pla de Sant Josep fins al Carrer Diables, on ja hi ha un col·lector de pluvials realitzat en 2008.

    La regidora de Territori de l’Ajuntament d’Ontinyent, Rebeca Torró, ha explicat que esta nova infrastructura “era molt necessària” per la precarietat de l’actual sistema d’evacuació d’aigües pluvials a la zona central del polígon industrial. Aquesta àrea fins ara estava connectada a un col·lector de residuals, que quan havia d’assumir el cabdal de fortes pluges provocava l’alçament de les trapes dels embornals. La regidora afegia que esta actuació a més a més “ens permetrà alleugerir el cabdal d’aigua que ha d’assumir la depuradora, ja que en lloc d’afegir-se a les residuals, estes aigües de pluja aniran a parar al Barranc de Matamoros”, apuntava.

    Les obres tenen un periode d’execució d’un mes, i no comportaran problemes per als vehicles, ja que tot i que s’ha hagut de tallar un dels carrers del polígon, existeixen vies alternatives suficients per desviar el trànsit. L’actuació no tindrà cap cost per a l’Ajuntament d’Ontinyent, ja que suposen una millora a la contracta de les obres del col·lector nord del Camí de la Moneda, una actuació que està realitzant-se des del passat mes d’abril i que avança a bon ritme.

    Rebeca Torró explicava al respecte que en estos moments ha finalitzat la instal·lació de les canonades d’aigües pluvials i fecals en el tram entre el Camí de la Verònica i El Camí de la Garrofera, i ara s’està procedint a la realització de les escomeses domiciliàries, pous de registre i embornals. Igualment, s’està canalitzant el gas ciutat en tot aquest tram del camí, i quedarà finalment la realització de les tasques de pavimentació.

    Les obres del col·lector del Camí de la Moneda avancen a bon ritme i la canonada principal ja està col·locada

    Al tram del camí que afecta al Col·legi La Concepció, i tal com estava previst, les obres es durant a terme en una segona fase que començarà una volta finalitze el curs escolar, en ser juliol i agost uns mesos als quals les molèsties seran menors per a la ciutadania, “a la que agraïm la comprensió mostrada amb les incomoditats inevitables que comporta una actuació d’estes característiques”, afegia Rebeca Torró. Les obres del nou col·lector del Camí de la Moneda tenen un cost aproximat de 900.000 euros, i permetran absorbir les aigües de més d’1 milió de m2 del disseminat a la zona nord de la ciutat.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -