25/04/2024 - 17:04
Més

    10 ajuntaments de la Vall d’Albaida reclamen eixir del Consorci de Residus

    Altres notícies

    Els socialistes de La Vall d’Albaida han denunciat que el retard en la resposta als 10 ajuntaments que volien eixir-se’n del Consorci de Residus “demostra les mancances al funcionament d’esta entitat que se’ns vol imposar a tota costa per part del Consell del PP”. La notificació a la proposta s’ha realitzat 11 mesos després del seu tractament a la Comissió de Govern de 20 de març de 2012, i més de 3 mesos després de la resolució de l’Assemblea del Consorci de 31 d’octubre de 2012. Els ajuntaments havien presentat la seua petició amb anterioritat a tot aquest procés, per la qual cosa el retard a la notificació als municipis (que ha arribat hui) és de més d’un any.

    A esta notificació, el Consorci del Pla Zonal de Residus de les zones X, XI i XII de l’Àrea de Gestió 2, en primer lloc, admet a tràmit la comunicació dels consistoris de Bocairent, Bèlgida, La Pobla del Duc, Atzeneta d’Albaida, Montitxelvo, El Palomar, Albaida, Bufali, l’Olleria i Agullent, els plenaris dels quals havien declarat prèviament que deixen sense efecte l’adhesió dels seus municipis al Consorci. En segon lloc, el Consorci declara que els efectes jurídics d’aquesta admissió a tràmit “ho són en l’únic sentit de preavís de 2 anys a què es refereix l’article 31 dels estatuts del Consorci”; per la qual cosa insta als ajuntaments a que acrediten, en el termini de dos anys, “que amb la separació no es perjudica els interessos públics que el Consorci representa, estar al corrent dels seus compromisos amb el Consorci, i, per últim, que garanteixen la liquidació i pagament complet de les seues obligacions econòmiques amb el Consorci”. Fins el compliment d’estos requisits, continua l’escrit, “els ajuntaments que sol•liciten la separació romandran com a membres de ple dret del Consorci”.

    Independentment de la sol•licitud de la separació voluntària del Consorci conforme al procediment establert a l’article 31 dels Estatuts, els referits 10 municipis al•ludien un incompliment de l’article 22 dels mateixos “en no haver-se respectat el Pla de Minimització de La Vall d’Albaida, aprovat abans de la constitució del Consorci” per a declarar unilateralment sense efecte la seua adhesió al Consorci. A l’escrit remés hui als ajuntaments es dona compte de la proposta de la Comissió de Govern del 20 de març, on s’exposa que aquest incompliment denunciat “manca de fonament” per la qual cosa la declaració “no te cap eficàcia jurídica i deu quedar per intrascendent”.

    Els socialistes valoren positivament la possibilitat que els ajuntaments puguen eixir-se’n del Consorci, “tot i l’incomprensible retard a la resposta, ja que ens donen dos anys per a justificar l’eixida i quan ens responen ja ha passat un”. Amb tot, aquesta eixida del Consorci no elimina la obligació dels municipis de lliurar el fem a aquest ens per al seu tractament, una imposició davant la qual els ajuntaments estan seguint una altra via legal, que a hores d’ara es troba davant del Tribunal Suprem.

    Des del PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida s’ha insistit que en aquest sentit el Consorci està actuant “com una mena de ratera sense eixida dins la qual ens volen tancar a la força als ajuntaments, partits polítics i ciutadans de La Vall d’Albaida no es sap ben bé per quin interès”. Els socialistes recorden que el mateix PP que està al front del Consell i del Consorci “va signar en 2005 un pacte autonòmic segons el qual el Pla de Minimització de la Mancomunitat s’havia de respectar, pacte que segueixen sense explicar-nos clarament per què s’incompleix”, afegeixen des del PSPV-PSOE.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Incendi en un Edifici d’Ontinyent: Intervenció d’Emergència Salva Cinc Persones

    🚒🔥 Aquesta matinada, bombers i sanitaris han actuat ràpidament en un incendi a Ontinyent. Cinc persones han sigut ateses, incloent rescats heroics dels bombers.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -