12/06/2024 - 21:38
Més

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Altres notícies

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya “Ontinyent contra el foc”

  Ontinyent ha llançat la nova edició de “Ontinyent contra el foc”, una iniciativa de voluntariat que busca protegir les serres del terme municipal durant els mesos d’estiu, un període especialment crític pel risc d’incendis forestals. Aquesta campanya, impulsada per l’Ajuntament, estarà en marxa des del 7 de juny fins al 8 de setembre, amb la possibilitat de prolongar-se si les condicions meteorològiques així ho requereixen.

  Una iniciativa clau per a la protecció de les serres d’Ontinyent

  La presentació de la campanya es va dur a terme al mirador de Sant Rafel, on la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, va agrair la dedicació de les persones que any rere any participen en aquesta tasca vital. “L’esforç i la implicació de la gent és fonamental per a la cura i protecció del nostre entorn natural,” va assenyalar Gandia, destacant la importància d’aquestes accions en un context de temperatures altes i sequera que augmenten el risc d’incendi.

  Com participar en el voluntariat “Ontinyent contra el foc”

  Les persones interessades en unir-se al programa de voluntariat poden inscriure’s a través de la pàgina web municipal, on trobaran tota la informació necessària i el formulari d’inscripció. El procés és senzill i obert a tots els que vulguen contribuir a la causa, sense exigir més temps que el que cadascú puga oferir.

  Els voluntaris disposen de diverses facilitats i incentius per a dur a terme la seva tasca. L’Ajuntament proporciona vehicles tot terreny per a la vigilància, telèfons mòbils i equipament específic. A més, els participants reben dietes si superen un cert nombre d’hores de vigilància i compten amb una assegurança d’accidents. Els menors també poden participar, sempre que tinguin l’autorització pertinent dels seus tutors legals.

  Facilitats i incentius per als voluntaris

  Una de les característiques distintives de “Ontinyent contra el foc” és el suport integral que l’Ajuntament ofereix als voluntaris. “Cada any, intentem millorar les condicions per als nostres voluntaris, ja que el seu treball és essencial per a la protecció de les nostres serres,” va comentar Sayo Gandia. A més dels vehicles i equipament, els voluntaris reben samarretes amb el logotip de la campanya com a obsequi i, sobretot, la gratificació de contribuir activament a la seguretat del seu entorn.

  El paper vital del voluntariat en la prevenció d’incendis

  La vigilància forestal és una tasca fonamental durant l’estiu a Ontinyent. Les serres de la zona són especialment vulnerables en aquesta època de l’any, i la presència de voluntaris pot marcar la diferència a l’hora de detectar i respondre a possibles focs de forma ràpida i efectiva. “Els voluntaris són els nostres ulls i oïdes a les serres, i la seva contribució és inestimable per a la prevenció d’incendis,” va afegir Gandia.

  El programa “Ontinyent contra el foc” no només és una iniciativa de protecció ambiental sinó també una oportunitat per a la comunitat de participar activament en la conservació del seu entorn. La regidora va animar a tots els ciutadans a considerar la possibilitat de participar en aquesta campanya, subratllant que “cada persona que se suma a la vigilància forestal és una garantia més per a la seguretat de les nostres muntanyes.”

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Comerç i gastronomia brillen a la XI Fira de Tendes, Tapes i Rock d’Ontinyent

  La XI Fira de Tendes, Tapes i Rock d'Ontinyent, celebrada aquest cap de setmana, ha demostrat ser un èxit...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -