El responsable de Recursos Humans de Divalterra, Vicente Domingo, ha declarat aquest dimarts, en qualitat de testimoni del cas Alqueria, que la majoria d’alts directius contractats per aquesta empresa pública no ocultava la seua filiació política i alguns «deien que eren amics personals de Puig o Oltra».
És el cas, segons ha assegurat, de Manuel Carot i Raúl Ibáñez. «Carot em va contar que tenia amistat personal amb Ximo Puig, que havia treballat en Blanquerías -antiga seu del PSPV-PSOE- molts anys, també amb (Joan) Lerma», i sobre Ibáñez ha apuntat que «inicialment va ser contractat com a responsable d’àrea, no director. En detectar això ens va dir que era «amic personal de Mónica Oltra, que anava a cridar-la i ho anava a solucionar immediatament».
Un document amb «un error administratiu»
«Brines (cogerente de Divalterra, per Compromís) ens va indicar que es revisara el contracte, jo vaig signar un document com que hi havia un error administratiu i se li va canviar el contracte perquè constara com a director d’àrea, com tots els altres», ha explicat aquest testimoni.
Sobre aquest directiu, posteriorment ha afegit: «Ibáñez em va dir que el seu temps l’ocupava a llegir la premsa i preparar oposicions, estava en el seu despatx… no tenia treball que fer».
El fiscal pregunta sobre la seua adscripció política
El fiscal anticorrupció, Pablo Ponce, li ha preguntat si els alts directius de Divalterra van ser contractats per adscripció política, al que Domingo ha respost que «ningú l’ocultava, uns provenien del PSPV i altres de Compromís, fins i tot ells el manifestaven, tots sabíem de quin partit venien».
«Record que en algun moment Soledad Troija em va dir que era pròxima a Compromís, Salvador Femenía manifestava obertament que era alcalde pel PSPV, Carot em va contar que tenia amistat personal amb Ximo Puig, Ferri provenia d’Ontinyent i tenia amistat amb Rodríguez; Melero era tinent d’alcalde a Silla per Compromís i s’absentava per a atendre responsabilitats a l’Ajuntament i Ibáñez presumia que era migo personal d’Oltra i deia que estava en l’empresa perquè Oltra ho havia portat allí».
Sobre els denunciants del cas -i també treballadors de Divalterra-, José Luis Pellicer i José Luis Castellote, ha explicat que no té constància que anaren del PP, i sobre ell ha apuntat que no està afiliat a cap partit.
Complement salarial
A preguntes igualment del fiscal aquest testimoni ha admés que tant ell com Pellicer i Castellote i els alts directius contractats de forma suposadament il·lícita eren els únics que comptaven amb un complement salarial que elevava la seua retribució en uns 50.000 euros anuals.
Contractes «il·legals»
Aquest testimoni ha assenyalat igualment que, després de denunciar un diputat de Ciutadans la suposada il·legalitat dels contractes d’alts directius en Divalterra, l’assessor jurídic del president de la Diputació, Jorge Cuerda, va admetre que «els contractes de 2015 eren il·legals», i que va pressionar als responsables jurídics per a «legalitzar-los».
«Calia fer una novació de contractes, passar-los pel consell d’administració, redactar d’una altra forma les funcions del lloc i donar-los poders perquè semblara que eren alts directiu.