“Sant Vicent Ferrer: un influencer de la seua època”. Xerrada de Verònica Roselló en les Festes del Llombo

0

La setmana vinent ACPV Vall d’Albaida tornarà a posar el seu granet de sorra en la programació de les Festes del Llombo, enguany amb una xerrada organitzada amb motiu de la commemoració de l’Any de Sant Vicent Ferrer.

“Sant Vicent Ferrer: un influencer de la seua època” és el títol de la conferència amb què Verònica Roselló, professora de llengua i literatura del Centre Carles Salvador i doctora en Comunicació Social, ens explicarà el pròxim dimarts 8 d’octubre a les 20 h al Centre Cívic el Llombo la importància cabdal que tingué el dominic valencià a l’Europa de la baixa edat mitjana, tant a nivell social i cultural com també polític.

Farem un repàs per la seua vida i obra, des de la seua faceta més religiosa i miraculosa fins al seu compromís amb la nostra llengua i els seus reconeguts sermons en valencià arreu del continent, sense deixar de banda la seua influència determinant en fets històrics transcendentals com foren el Cisma d’Occident i el Compromís de Casp. En definitiva, un recorregut per la vida i llegat d’aquest personatge valencià de talla internacional que, en el 600 aniversari de la seua mort, bé podríem definir en termes actuals com un autèntic influencer del seu temps.

Presentarà l’acte Josep Sanchis Carbonell, tècnic de Promoció Lingüística de l’Ajuntament d’Ontinyent.

Esperant la vostra assistència aprofitem per informar-vos de la programació completa de les Festes del Llombo, que, organitzades per l’associació veïnal del barri amb motiu del Nou d’Octubre, també comptaran amb la participació del nostre gegant Jaume I en la cercavila del diumenge 6

Publicitat