21/04/2024 - 16:47
Més

  Ontinyent torna a demanar formalment la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

  L’alcalde, la regidora de festes i el president de Festers presenten una nova edició d’Ontinyent Medieval, que disposarà activitats temàtiques, animació i llocs de venda en més de 7.500 m2 del centre històric

  Altres notícies

  Ontinyent va a tornar a demanar formalment la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians, després de l’aprovació plenària d’una nova sol·licitud el proper 29 de febrer. Així ho confirmava aquest dimecres l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en la roda de prensa de presentació de “Ontinyent Medieval”, el conjunt d’activitats organitzades per l’Ajuntament al centre històric coincidint amb el cap de setmana del “Mig Any Fester” dels Moros i Cristians, els dies 23 al 25 de febrer.

  L’alcalde, que intervenia en la roda junt a la regidora de Festes, Àngels Muñoz, i el President de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, destacava que Ontinyent Medieval “és una de les maneres que tenim d’aportar valor al Mig Any Fester i difondre les festes, un argument més per rellançar el treball per aconseguir el reconeixement internacional”. A tal efecte, s’ha articulat un nou expedient que serà dut al ple i que posteriorment es traslladarà a la Secretaria d’Estat de Turisme del Govern d’Espanya “per a que esta vegada siga la bona”, després que l’anterior petició, que va coincidir en el temps amb la irrupció de la pandèmia, quedara sense resposta.

  L’alcalde destacava el treball “callat però constant” de la Societat de Festers, des de la qual el seu president, Vicent Pla, detallava que a les justificacions aportades en l’expedient anterior “hem afegit noves qüestions, com una aposta important per la difusió en tres idiomes de la nostra festa en les xarxes socials més rellevants, adaptant a més la nostra web a tres idiomes i continuant fent difusió en mitjans d’altres països”. Entre les noves accions de difusió es troben publicacions en revistes italianes de gran tirada com Bella, Ciao Dona o In Familia, al Diario de las Américas en Estats Units, o al diari Excelsior a Mèxic. A més a mès, s’han adjuntat els videorreportatges realitzats en 2022 per les televisions uzbekes Uzbekistan MY5 i Ozbekistan24.

  Més de 40 activitats temàtiques coincidint amb el “Mig Any”

  La regidora de Festes, Àngels Muñoz, detallava la programació de“Ontinyent Medieval”, que proposarà a veïnat i visitants un viatge immersiu en el temps a l’edat mitjana durant el cap de setmana del “Mig Any Fester”, en una superficie de 7.500 m2 del centre històric de la ciutat, en zones com la Plaça Major, Plaça de Baix i la Vila, on on es comptarà amb desenes de llocs de venda de productes artesans i més de 40 activitats temàtiques per a totes les edats.

  Muñoz, posava de relleu l’atractiu d’una programació “molt completa, en la que a més s’implica molta gent d’associacions locals vinculades a la cultura i les tradicions”, com ara el grup de xirimiters i tabaleters El Regall; el Grup de Danses d’Ontinyent; el grup de música antiga Menestrils; el grup de percussió i dolçaina “El Raval” o el grup de percussió i dolçaines “La Colla”. També participaran altres entitats com ara el Club de Tir amb Arc, que farà activitats de tir al carrer del Regall.

  Tot i que el mercat obrirà les portes divendres a les 18:00 hores, la programació começarà amb un acte inaugural amb balls a la plaça major i una cercavila inagural a les 19:30 hores, que donarà pas a les 20:00 hores al pregó d’Ontinyent Medieval 2024 al balcó de la Societat de Festers, en la Plaça de Baix, a càrrec enguany de la festera Estefania Conejero. Des d’eixe moment i fins les 22:00 hores de diumenge hi haurà tot un seguit d’activitats els horaris de les quals es podran consultar a la web municipal, amb musica, teatre i espectacles tant estàtics com itinerants, destacant en aquest sentit la simulació de combats amb espassa al carrer i el retorn del drac de grans dimensions que ve acudint a Ontinyent Medieval durant els últims anys, amb molt bona acollida pel públic i especialment entre xiquetes i xiquets.

  Quant les parades de venda del mercat, tornaran a oferir productes artesans arribats de tota Espanya, com ara pa tradicional, formatges, cervesses, embotits, dolços, cerveses o bijuteria, així com tallers d’oficis, racó infantil amb jocs i atraccions, un “soc àrab”, campamenys musulmà i cristià o exposicions d’elements de tortura o curiositats històriques. Igualment, hi haurà novament un concurs forotogràfic a Instagram amb un premi de 100 euros, les bases del qual estaran al compte de @lafraguadevulca.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -