11/12/2023 - 9:21
Més

  Ontinyent gestiona l’obtenció d’una nova ajuda europea de 248.000 euros per modernitzar l’administració

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent està gestionant l’obtenció d’una nova ajuda europea de prop de 248.000 euros per continuar modernitzant l’administració local. L’ajuda a la que opta el consistori correspon als fons Next Generation de la UE, i ha estat sol·licitada a través del Ministeri de Política Territorial del Govern d’Espanya, a partir d’un projecte elaborat des del Departament d’Informàtica, depenent de la regidoria de Govern Obert i Transparència.

  La regidora de l’àrea, Natàlia Enguix, explicava que “el Govern d’Ontinyent no va a perdre cap oportunitat per obtenir fons d’altres administracions per millorar la vida de la ciutadania. Que en els pressupostos més elevats de la història de la ciutat, el 70% de la partida d’inversions també més alta de sempre compte amb ajudes d’altres administracions és un motiu d’orgull i alegria, i una mostra de que gestionem bé l’obtenció d’estes subvencions. Dins d’esta línia volem seguir avançant, i esta sol·licitud per seguir modernitzant l’administració pot tenir un important impacte en la prestació de serveis a la ciutadania”, manifestava.

  En concret, s’ha demanat ajudes per a la dotació de 2 noves oficines tàctils com la recentment instal·lada a l’accés a l’Ajuntament, posat en marxa amb l’ajuda dels fons FEDER del programa EDUSI de la UE, que permeten realitzar gestions de rebuts, volants d’empadronament o certificats, a més d’imprimir físicament o reenviar els documents per correu electrònic.

  A més a més, es planteja reforçar la seguretat dels serveis informàtics de l’Ajuntament per tal de protegir al màxim les dades de la ciutadania davant cyberatacs com els patits per altres municipis valencians, amb la dotació d’un sistema EDR i un “firewall” perimetral; la instal·lació de 7 kilòmetres de fibra òptica per comunicar entre sí els edificis municipals; o la dotació de 2 nous mupis electrònics informatius als barris.

  Natàlia Enguix explicava que “són accions que persegueixen la descentralització de l’administració, i seguir avançant en matèria d’eficiència, seguretat, comoditat i facilitat en la prestació dels serveis a les persones”. La sol·licitud d’ajuda en tràmit dels fons “Next Generation” s’inclouen al seu torn al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, al marc de l’estratègia espanyola per a canalitzar els fons destinats per Europa a reparar els danys provocats per la crisi del COVID-19 i construir un futur més sostenible a través de reformes i inversions.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -