23/11/2024 - 3:03
Més

    Ontinyent delegarà la gestió i recaptació de l’IBI en la Diputació per estalviar més de 45.000 euros anuals i optimitzar el servei

    L’Ajuntament d’Ontinyent delegará la gestió i recaptació municipal de l’impost sobre bens immobles (IBI) en el Servei de Gestió Tributària de la Diputació de Valéncia a partir de l’1 de gener de 2024. El traspàs del servei permetrà a l’ajuntament estalviar més de 45.000 euros anuals i optimitzar la gestió tributària municipal. Es tracta d’un canvi que venia negociant-se amb la diputació des de l’any 2022 i que ve avalat per un informe tècnic dels departaments de tresoreria, intervenció i secretaria on es detallen els avantatges de l’ampliació de competències a la Diputació de València en funcions de gestió, liquidació, inspecció i recaptació de l’IBI.

    El regidor d’Hisenda, Juan Pablo Úbeda, explicava que “l’Ajuntament d’Ontinyent és un ajuntament eficient en matèria de gestió tributària, i la ciutadania d’Ontinyent és majoritàriament exemplar en el compliment de les seues obligacions de pagament amb l’administració. Dur a terme aquest canvi respon a un important benefici econòmic per a les arques municipals, que són els diners de totes i tots que l’Ajuntament utilitza per mantenir i millorar els serveis de la ciutat, i també una manera de maximitzar l’eficiència en la gestió, ja que per economia d’escala, el Servei de Gestió Tributària compta amb molts més recursos humans, tècnics i materials per poder dur a terme estes gestions amb menor cost per al conjunt del sistema. Un canvi que a la província ja han fet municipis com Gandia, Xàtiva, Cullera, Silla, Alberic o Xirivella, entre molts altres”.

    En concret, l’informe de memòria justificativa que s’adjunta a la proposta que es durà al ple per aprovar el canvi, apunta que l’estalvi vindria per tres línies: la primera, un estalvi net previst de 20.826 euros anuals en la gestió de la recaptació voluntària; per altra banda, l’actualització del programa de recaptació municipal a una versió superior tenia un cost de manteniment de 25.000 euros anuals, manteniment que amb el canvi proposat no serà necessari. A més a més, als propers anys es jubilaran diversos funcionaris del departament d’ingressos, les places dels quals gràcies a aquest canvi no serà necessari cobrir en la seua totalitat, el que pot arribar a suposar un estalvi adicional.

    La proposta que es portarà al ple apunta que l’ampliació de les competències al Servei de Gestió Tributària es faça a partir del 1 de gener de 2024 de forma gradual, començant per les funcions de gestió, liquidació, inspecció i recaptació de l’IBI, tant de naturalesa urbana, rústica i de característiques especial, incloent ajornaments i fraccionaments i gestió cadastral, sempre amb la col·laboració del personal adscrit al Negociat d’Ingressos i Cobraments.

    Juan Pablo Úbeda explicava que “es parla d’ampliació de competències perquè cal recordar que des de 2012 la recaptació dels impostos municipals en fase executiva ja l’està fent la Diputació de València”. També apuntava el regidor d’Hisenda que aquest canvi “no va a suposar cap desplaçament per a la ciutadania, ja que a Ontinyent ja comptem amb una Oficina Comarcal de la Diputació ubicada al Carrer Gomis, impulsada baix la presidència del nostre alcalde, Jorge Rodríguez, que a més està previst que siga potenciada per la corporació provincial. Per dur a terme aquesta delegació de competències, l’Ajuntament haurà d’adaptar el calendari fiscal, un canvi que s’aprovarà en el ple de revisió de les ordenances fiscals per al proper any.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent renova la seua imatge amb la marca “Ah!”.

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent, AHVAL, ha donat a conèixer la seua nova imatge corporativa amb el llançament de la marca...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -